Άμεση έκδοση των συντάξεων των αγροτών του Ν. Μαγνησίας

0
17
Xristos Mpokoros

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς την Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, επισημαίνοντας την αδικαιολόγητη καθυστέρηση που παρατηρείται στην έκδοση των συντάξεων δεκάδων αγροτών του Νομού Μαγνησίας.

Συγκεκριμένα, στην ερώτησή του ο βουλευτής Μαγνησίας τονίζει, ότι οι αγρότες του Νομού βρίσκονται όμηροι μιας ατέρμονης γραφειοκρατικής διαδικασίας. Οι αιτήσεις των υπό συνταξιοδότηση αγροτών, αν και έχουν κατατεθεί από την αρχή του έτους, δυστυχώς, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη η εισαγωγή τους στο ηλεκτονικό σύστημα, με αποτέλεσμα να καθυστερεί η έγκριση των συντάξεων.

Η ένταξη, μάλιστα, του ΟΓΑ στον ενιαίο ασφαλιστικό φορέα επιβαρύνει ακόμη περισσότερο την κατάσταση και συγχρόνως επιβραδύνει την έκδοση των εν λόγω συντάξεων, λόγω του όγκου των αιτήσεων και της έλλειψης προσωπικού στις αντίστοιχες υπηρεσίες του οργανισμού.

Τέλος, ο βουλευτής Μαγνησίας ζητά από την αρμόδια υπουργό να επιληφθεί άμεσα του ζητήματος, προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής καταχώρησης των αιτήσεων συνταξιοδότησης και να εκδοθούν χωρίς περαιτέρω καθυστέρηση οι συντάξεις των αγροτών της Μαγνησίας.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ