Έγραψε ιστορία με 18 νίκες ο Τσιάμης στο τριπλούν

0
2

Ο Δημήτρης Τσιάμης είναι ένας αθλητής που έχει γράψει τη δική του ιστορία. Και το Σάββατο στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας ο 42χρονος άλτης του τριπλούν έφτασε στην 18η νίκη σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα κλειστού στίβου.

Ο άλτης του Ολυμπιακού που προπονείται με τον Παναγιώτη Μαρκιανίδη στο έκτο του και τελευταίο άλμα «προσγειώθηκε» στα 16,19 μέτρα.

«Φέτος στον κλειστό έχω γενικά ένα θέμα με το τρίτο βήμα. Με την τεχνική μου. Είμαι πολύ σκυφτός. Ενώ γενικά είμαι σε καλή κατάσταση, για πάνω από 16,50 μ., απλά το σκοτώνω στο τελευταίο άλμα. Έχω έναν ακόμη αγώνα στη Μαδρίτη (23/2) και ελπίζω να κάνω εκεί αυτό που μπορώ. Για την ψυχολογία στον ανοιχτό», τόνισε ο Τσιάμης.

Την απονομή στους νικητές του τριπλούν έκανε ο παλαιός πρωταθλητής του αγωνίσματος, Κώστας Ζαλαγκίτης στον οποίο ο Τσιάμης χάρισε το Κύπελλο του σε ένδειξη τιμής.

«Είμαστε αντίπαλοι και φίλοι πάρα πολλά χρόνια. Ήταν ένας τρομερός αθλητής από τους καλύτερους τριπλουνίστες που έχουν περάσει. Τρομερά ταλαντούχος. Δυστυχώς σταμάτησε νωρίς γιατί είχε κάποιους τραυματισμούς. Του έδωσα το Κύπελλο για να θυμόμαστε τους παλιούς καλούς καιρούς», συνέχισε ο πρωταθλητής του τριπλούν.

Αναφερόμενος στις αγωνιστικές υποχρεώσεις του καλοκαιριού ο Δημήτρης Τσιάμης συνέχισε: «Στον ανοιχτό είμαι πάντα καλύτερος. Το θέμα είναι να μπω πιο συγκεντρωμένος να βελτιώσω τα τεχνικά λάθη. Από εκεί και πέρα άλματα στα 16,70 – 80 μέτρα θα είναι σχετικά συχνά».

Τη δεύτερη θέση στο τριπλούν πήρε ο Χρήστος Κουτσογάκης (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 16,13 μ. και την τριάδα έκλεισε ο Αλέξανδρος Αθανασίου (ΓΣ Ελ. Βενιζέλος) με 15,75 μέτρα.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή