Έλλειψη δασκάλου και νηπιαγωγού στην Αλόννησο

0
28
Alonissos Patitiri

Τον έντονο προβληματισμό τους για την απουσία δασκάλου στην πέμπτη τάξη του Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου και νηπιαγωγού στο ολοήμερο δημοτικό του νησιού, εκφράζουν οι γονείς, οι οποίοι ζητούν εγγράφως ενημέρωση από τους αρμόδιους για τον χρόνο πλήρωσης των κενών θέσεων.

Στην επιστολή του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων Δημοτικού Σχολείου Αλοννήσου, που απευθύνεται στη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας, διατυπώνεται η αγωνία των γονέων και ταυτόχρονα η πρόθεσή τους για περαιτέρω δυναμικές κινητοποιήσεις, προκειμένου βρεθεί λύση στο πρόβλημα.

Αναφερόμενοι στο πρόβλημα που έχει προκύψει στην Ε΄ Δημοτικού, δηλαδή, στην απουσία δασκάλου, οι γονείς των μαθητών ζητούν γραπτή ενημέρωση «για το πότε και με ποιον τρόπο θα συνεχιστεί απρόσκοπτα η διδασκαλία των παιδιών, καθώς έχουμε φτάσει στα μέσα Οκτωβρίου και τα παιδιά δεν κάνουν κανονικό μάθημα, με αποτέλεσμα να μην προχωρούν, σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ορίσει το Υπουργείο Παιδείας στην ύλη μιας δύσκολης τάξης, όπως είναι κατά γενική ομολογία η Ε΄ δημοτικού».

Στην ίδια επιστολή, τα μέλη του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων υπενθυμίζουν ότι το αίτημα για αντικαταστάτη εκπαιδευτικό που υπέβαλαν δεν ικανοποιήθηκε. «Επικοινωνήσαμε πάλι μαζί σας και μας είπατε πως κάνετε ό,τι καλύτερο μπορείτε, αλλά, δυστυχώς, είναι άγνωστο το πότε θα έρθει δασκάλα. Φημολογείται δε, πως η αντικαταστάτρια θα αναλάβει καθήκοντα από το νέο έτος. Πώς θα καλυφθεί η ύλη της τάξης από τις αρχές του νέου έτους μέχρι τον Ιούνιο; Όλο αυτό το διάστημα, από τη στιγμή που προέκυψε το θέμα υγείας της δασκάλας, τα παιδιά της Ε΄ Δημοτικού διδάσκονται τα μαθήματά τους από τα κενά των δασκάλων, οι οποίοι δυστυχώς υποχρεούνται να εργάζονται υπερωριακά» επισημαίνουν οι γονείς, απευθυνόμενοι στους επικεφαλής της Πρωτοβάθμιας.

Στην ίδια επιστολή επισημαίνεται το δεύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το νησί, διότι δεν έχει διοριστεί εκπαιδευτικός για το ολοήμερο πρόγραμμα, που δημιουργήθηκε για να εξυπηρετήσει κυρίως τους εργαζόμενους γονείς.

«Ως Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, παρακαλούμε πολύ να επιληφθείτε άμεσα των σοβαρών αυτών θεμάτων, ώστε να δοθούν λύσεις στα προβλήματα αυτά, προκειμένου τα παιδιά να μπορέσουν να προχωρήσουν με κανονικούς ρυθμούς τη σχολική χρονιά που διανύουμε. Ελπίζουμε και παρακαλούμε στην κατανόησή σας για την επίλυση αυτών των τόσο σοβαρών θεμάτων, για να μην αναγκαστούμε να δώσουμε περαιτέρω διαστάσεις σε αυτά τα θέματα, αφού για κανένα δεν θα ήταν ευχάριστο» καταλήγει η επιστολή των γονέων.

Taxydromos.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ