«Έτσι εκτροχιαστήκαμε, δεν σηκωθήκαμε καν απο τις θέσεις μας»

0
13
«Έτσι εκτροχιαστήκαμε, δεν σηκωθήκαμε καν απο τις θέσεις μας»

Νέες αποκαλύψεις σχετικά με το ατύχημα στο λούνα παρκ Allou Fun Park έρχονται στη δημοσιότητα, με έναν εκ των τραυματιών να αναφέρει λεπτό προς λεπτό τα όσα έγιναν.

Ο άνδρας,με γάζες στο κεφάλι και εμφανή τα σημάδια σε όλο το σώμα από το ατύχημα στο λούνα παρκ περιγράφει πως μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα χθες το βράδυ οι στιγμές χαράς για τα τέσσερα άτομα που μπήκαν στο βαγόνι, μετατράπηκαν σε εφιάλτη.

Χαρακτηριστικά αναφέρει, μιλώντας στον ΑΝΤ1: «Εγώ χτύπησα έχω κάνει 12 ράμματα στο κεφάλι, έχω χτυπήσει στα πλευρά μου. Έχω χτυπήσει και από την άλλη μεριά, τον ώμο μου δεξιά. Και το πόδι μου».

Ο άνδρας που τραυματίστηκε, τονίζει μεταξύ άλλων, πως δεν σηκώθηκαν ποτέ από το βαγόνι: «Δεν σηκωθήκαμε καθόλου από το βαγόνι ή δεν κάναμε το οτιδήποτε, προσγειώνοντας από την κατηφόρα τελοσπάντων το βαγόνι δεν υπήρχε καν νερό. Η τροχαλία από το βαγόνι, δεν φρέναρε καν το βαγόνι και ουσιαστικά εκτροχιάστηκε γιατί φύγαμε ευθεία στη στροφή και ουσιαστικά φύγαμε απέξω λόγω ότι δεν υπήρχε νερό ή κάτι άλλο να μας φρενάρει».

Στη συνέχεια ο τραυματίας αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ήρθε ένας όχι σε εμένα, στο άλλο το παιδί που έχει ρήξη σπλήνας και του είπε ότι και καλά ότι δεν ευθυνόμαστε εμείς, ότι εσείς ουσιαστικά σηκωθήκατε στο βαγόνι εν κινήσει και ότι τα πράγματα ουσιαστικά δεν έγιναν έτσι».

Βίντεο – ντοκουμένο λίγα λεπτά μετά το ατύχημα
Σοκ προκαλεί ένα βίντεο το οποίο ήρθε στη δημοσιότητα λίγα λεπτά μετά το ατύχημα στο Allou Fun Park, στο οποίο τραυματίστηκαν 4 νεαροί.

Το βίντεο τράβηξε αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έσπευσε αμέσως να βοηθήσει τα τέσσερα παιδιά που τραυματίστηκαν.

Όπως φαίνεται και στο βίντεο, πλήθος κόσμου έχει μαζευτεί γύρω από τα τραυματισμένα παιδιά. Πολλοί από αυτούς βρίσκονται σε σοκ και δεν μπορούν να πιστέψουν τι είχε προηγηθεί λίγα λεπτά νωρίτερα.

Η κατάσταση των τραυματιών
Στο νοσοκομείο νοσηλεύονται τρεις από τους τέσσερις τραυματίες μετά το ατύχημα με βαγόνι που εκτροχιάστηκε στο Allou Fun Park, με την μια εξ αυτών σε σοβαρή κατάσταση.

Το περιστατικό συνέβη στο τρενάκι που περνούσε σε ορισμένα σημεία από νερό. Σε κάποια στιγμή, όμως, η στάθμη του νερού ήταν χαμηλότερη, με αποτέλεσμα να επηρεαστεί η πορεία του τρένου. Τότε το βαγόνι εκτροχιάστηκε και οι τέσσερις νέοι εκσφενδονίστηκαν στους θάμνους.

Μία κοπέλα 21 ετών νοσηλεύεται διασωληνωμένη στην εντατική με σπασμένα πλευρά και θλάσεις στον πνεύμονα. Ένας 24χρονος στη χειρουργική του νοσοκομείου με σοβαρή κάκωση στη σπλήνα. Η τρίτη της παρέας παραμένει στη νευροχειρουργική κλινική με θλάση στον αγκώνα και διάσειση, ενώ πιο ελαφρά τραυματίστηκε ο τέταρτος νεαρός που έκανε 12 ράμματα στο κεφάλι και ήταν ο μοναδικός από τα 4 παιδιά που μίλησε για το ατύχημα στην κάμερα.

H ανακοίνωση της TUV για το ατύχημα
Ανακοίνωση για το ατύχημα εξέδωσε και η TUV, ο φορέας που πιστοποίησε πως τα παιχνίδια ήταν ασφαλής.

Αναλυτικά:

«Σε συνέχεια του ατυχήματος που σημειώθηκε το βράδυ της 6ης Σεπτεμβρίου στο Allou! Fun Park, ο Φορέας μας από την πρώτη στιγμή συνεργάζεται με τη διοίκηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας και όλες τις αρμόδιες αρχές για την αξιολόγηση της κατάστασης του παιχνιδιού – ψυχαγωγικής διάταξης μετά το ατύχημα.

Σήμερα, 07 Σεπτεμβρίου, με τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης της ιδιοκτήτριας εταιρείας, επιθεωρητές μας μετέβησαν στο χώρο του παιχνιδιού για να ελέγξουν την κατάστασή του και την ομαλή λειτουργία των τεχνικών διατάξεων ασφαλείας, όπου και δεν διαπιστώθηκε δυσλειτουργία αυτών.

Ο Φορέας μας επιθεωρεί περιοδικά (ετησίως) τα παιχνίδια/ εγκαταστάσεις του πάρκου και εκδίδει Εκθέσεις Επιθεώρησης.

Έτσι, και για το συγκεκριμένο παιχνίδι, ο έλεγχος πραγματοποιήθηκε τον Νοέμβριο 2021 και με επανέλεγχο τον Ιούνιο του 2022, εκδόθηκαν οι σχετικές Εκθέσεις Επιθεώρησης και επιβεβαιώθηκε η καλή του κατάσταση και η ασφαλής λειτουργία του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ψυχαγωγικές διατάξεις του Allou! Fun Park ελέγχονται από την TÜV HELLAS (TÜV NORD) από το 2006 με ιδία πρωτοβουλία των εκάστοτε διοικήσεων και χωρίς να έχει προκληθεί κάποιο σοβαρό ατύχημα, πλην του προαναφερθέντος.

Με προτεραιότητα την υγεία των επιβαινόντων που τραυματίστηκαν, ευχόμαστε ολόψυχα ταχεία ανάρρωση και παραμένουμε στη διάθεση των αρμοδίων αρχών για κάθε βοήθεια που θα ζητηθεί, σε οποιοδήποτε στάδιο της σχετικής έρευνας».

«Κανένας δεν ήταν όρθιος» – Τι λέει ο δικηγόρος ενός εκ των τραυματιών
Μιλώντας στο MEGA, ο Παναγιώτης Καρυδομάτης, δικηγόρος τραυματία, τόνισε πως κανένας από τους τέσσερις επιβαίνοντες στο τρενάκι δεν ήταν όρθιος, όπως υποστήριξε ο εκπρόσωπος του πάρκου στον εισαγγελέα.

«Δε δεχόμαστε ότι τέσσερις νέοι άνθρωποι εκεί που είναι η μεγάλη κατηφόρα, που κατεβαίνει με μεγάλη ταχύτητα το βαγόνι, ότι τολμάει κάποιος να σηκωθεί. Αφετέρου δεν μπορεί να σηκωθεί σε εκείνο το σημείο που το βαγόνι προσκρούει στο νερό».

Σύμφωνα με τον δικηγόρο, «οι άνθρωποι που τραυματίστηκαν δεν έκαναν κάτι το περίεργο που να υπερβαίνει τα εσκεμμένα κάποιου που χρησιμοποιεί το τρένο αυτό για να διασκεδάσει. Ο εντολέας μου είναι ξεκάθαρος ότι βρέθηκε πεσμένος στο έδαφος με τη μύτη και το στόμα γεμάτα χώματα».

Ο ίδιος τονίζει ότι «υπήρξε σίγουρα κάποιου είδους αστοχία όσον αφορά την χρήση του μέσου γιατί δεν εξηγείται αλλιώς πώς τέσσερις άνθρωποι πετάχτηκαν από αυτό».

Allou Fun Park: Τα πρώτα λόγια του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικούς
Σύμφωνα με πληροφορίες του δημοσιογράφου των εφημερίδων «Τα ΝΕΑ» και «Το ΒΗΜΑ», Βασίλη Λαμπρόπουλου, ο εκπρόσωπος του πάρκου, ο οποίος βρέθηκε επί τόπου στο μέρος του ατυχήματος, ανέφερε στους αστυνομικούς που βρέθηκαν στο σημείο ότι η πληροφόρηση που είχε μετά το συμβάν έλεγε ότι υπήρξε πρόσκαιρο πρόβλημα στην αντλία τροφοδότησης νερού στο σημείο που τα παιδιά εκσφενδονίστηκαν.

Δηλαδή δεν υπήρχε το απαραίτητο ύψος νερού στο σημείο στο οποίο το τρενάκι κατεβαίνει από μια μεγάλη κατηφόρα, προκειμένου να μειωθεί η ταχύτητά του και να μπει στην επόμενη στροφή με πιο χαμηλή δύναμη.

Η μεγάλη ταχύτητα με την οποία κατέβηκαν τα βαγόνια και η έλλειψη νερού για να φρενάρουν, είχε ως αποτέλεσμα τον εκτροχιασμό και την πτώση των νεαρών στο έδαφος.

Αν και η αρχική τοποθέτηση του εκπροσώπου του πάρκου στους αστυνομικού που βρέθηκαν επί τόπου στο σημείο ήταν η παραπάνω, κατά την κατάθεσή του στον εισαγγελέα δεν επανέλαβε τον ίδιο ισχυρισμό.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, υποστήριξε ότι οι νεαροί ήταν όρθιοι μέσα στο βαγόνι την ώρα που αυτό κατέβαινε από την κατηφόρα, καθώς μετά, η διαδρομή θα έφτανε στο τέλος της.

Ζήτημα υπάρχει και με τις κάμερες ασφαλείας, που σύμφωνα με το πάρκο, πέρα από τον ισχυρισμό ότι δεν «πιάνουν» τα σημεία του ατυχήματος, αυτές είναι απλά καταγραφικές και δεν αποθηκεύουν τα βίντεο που λαμβάνουν.

Πλέον μένει να ερευνηθεί ο ισχυρισμός για τους όρθιους νεαρούς, αλλά οποιαδήποτε πλάνα κατάφεραν να συγκεντρώσουν οι αστυνομικοί από κάμερες.

Allou Fun Park: Σφραγισμένο από την αστυνομία το παιχνίδι – Δεν λειτουργεί
Όπως τόνισε η υπεύθυνη επικοινωνίας του Allou Fun Park, το συγκεκριμένο τρενάκι είναι ένα παιχνίδι που έχει κάνει χιλιάδες διαδρομές και έχει διασκεδάσει άπειρα παιδιά.

«Για εμάς η ασφάλεια και ο έλεγχος είναι καθημερινή μέριμνα. Κάθε μέρα πριν ανοίξει το πάρκο όλα μας τα παιχνίδια ερευνώνται και εξετάζονται σχολαστικά», δήλωσε και συμπλήρωσε:

«Το πάρκο ξεκίνησε τη διαδικασία ελέγχου αμέσως μετά το περιστατικό. Το παιχνίδι σε καμία περίπτωση δεν θα λειτουργήσει σήμερα, είναι σφραγισμένο από την αστυνομία μέχρι να έρθει η αρμόδια αρχή να το εξετάσει και να βγει το πόρισμα».

Οι κάμερες ασφαλείας δεν έχουν καταγράψει βίντεο από το συγκεκριμένο σημείο.

Σενάριο ότι οι 4 νεαροί εκσφενδονίστηκαν διότι σηκώθηκαν για μία… selfie
Τον γρίφο της εκσφενδόνισης των 4 νεαρών από το βαγόνι του παιχνιδιού στο allou fun park, προσπαθούν να λύσουν οι αρχές, ενώ οι δύο από αυτούς νοσηλεύονται με σοβαρά τραύματα εξαιτίας του ατυχήματος.
Ο φορέας ελέγχου και πιστοποίησης των παιχνιδιών του γνωστού πάρκου, η TUV, επιβεβαιώνει αυτά που είχε ανακοινώσει η εταιρεία, δηλαδή ότι δεν διαπιστώθηκε καμία δυσλειτουργία στο τρενάκι του παιχνιδιού, ενώ ξεκαθαρίζεται ότι δεν υπήρξε και εκτροχιασμός του βαγονιού.

Αυτό που εξετάζεται ως πιθανό σενάριο και αποτελεί την εκτίμηση στελεχών του Allou fun park, σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr, είναι οι νεαροί να σηκώθηκαν από τις θέσεις τους, ενώ το τρενάκι κινούταν με ταχύτητα, προκειμένου να βγάλουν φωτογραφία selfie. Πρόκειται για μια αγαπημένη συνήθεια των νεαρών, κυρίως, επισκεπτών του λούνα παρκ, οι λήψεις selfie δηλαδή εν ώρα δράσης πάνω στο παιχνίδι, μόνο που στη συγκεκριμένη περίπτωση, εφόσον συνέβη αυτό, η πράξη συνοδεύτηκε και με παραβίαση των κανόνων ασφαλείας, αφού απαγορεύεται οι επισκέπτες να σηκώνονται από τις θέσεις τους στο βαγόνι.

Κατά αυτό το σενάριο, η φυγόκεντρος δύναμη ήταν αυτή που προκάλεσε την εκσφενδόνιση των άτυχων νεαρών, ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι στα βαγόνια δεν υπάρχουν καν ζώνες ασφαλείας -βάση του κατασκευαστή- αφού θεωρείται δεδομένο ότι όλοι πρέπει να βρίσκονται καθιστοί.

Σε κάθε περίπτωση οι έλεγχοι των ειδικών και οι έρευνες των Αρχών, με βάση τις μαρτυρίες των ίδιων των θυμάτων αλλά και άλλων επισκεπτών που βρίσκονταν εκεί, θα ρίξουν φως στην υπόθεση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή