Αγωγή στην Apple για AirPods που έσπασαν τα τύμπανα παιδιού με Amber Alert

Τα AirPods της Apple έσπασαν τα τύμπανα ενός 12χρονου αγοριού το 2020 όταν εκδόθηκε ένα δυνατό Amber Alert, σύμφωνα με μήνυση που κατατέθηκε κατά του τεχνολογικού κολοσσού στην Καλιφόρνια.

Το παιδί, το οποίο αναφέρεται ως Β.Γ., φέρεται να παρακολουθούσε μια ταινία στο Netflix στο iPhone του το 2020 ενώ φορούσε AirPods Pro. Αν και αυτά φέρεται να είχαν ρυθμιστεί σε χαμηλή ένταση, ξαφνικά ήχησε ένα Amber Alert και ο θόρυβος κατέστρεψε τα τύμπανα των αυτιών του.

Η μήνυση υποστηρίζει ότι το Amber Alert «έσκισε» το τύμπανο του αυτιού του, κατέστρεψε τον κοχλία του και προκάλεσε τραύματα στην ακοή του. Έκτοτε φέρεται να υπέφερε από κρίσεις ζαλάδας, ίλιγγο, εμβοές και ναυτία, ενώ υπάρχει μόνιμη απώλεια ακοής στο δεξί του αυτί, με αποτέλεσμα να φοράει ακουστικό βαρηκοΐας.

Έτσι, η Αpple κατηγορείται ότι παράγει «ελαττωματικά» AirPods που δεν μειώνουν αυτόματα τον όγκο των ειδοποιήσεων ούτε εξισώνουν τους όγκους ειδοποιήσεων και ειδοποιήσεων. Σύμφωνα με τη μήνυση, η Apple δεν συμπεριέλαβε προειδοποιήσεις σχετικά με το πιθανό ζήτημα και γνώριζε τα υποτιθέμενα ελαττώματα σχεδιασμού.

Λόγω αυτής της απώλειας, σύμφωνα πάντα με τη μήνυση, ο Β.Γ. έχει υποστεί σημαντικούς προσωρινούς και μόνιμους, συνεχείς τραυματισμούς, πόνο και ταλαιπωρία και αναπηρία. Έχει υποστεί ψυχική αγωνία, συναισθηματικό τραύμα, σωματική βλάβη, τραυματισμούς και αναπηρία που θα συνεχιστεί και στο μέλλον. Έχει χάσει την ικανότητά του να ζει μια κανονική ζωή και θα συνεχίσει να ζει μια ζωή με περιορισμούς στο μέλλον, συμπεριλαμβανομένης της μειωμένης ικανότητας κερδών. Ακόμα, ο Β.Γ. έχει ιατρικούς λογαριασμούς που σχετίζονται με τη φροντίδα που χρειάζεται και σχετίζονται με τους τραυματισμούς που προκλήθηκαν ως αποτέλεσμα των ελαττωματικών AirPods.

Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση του Β.Γ. και των γονιών του, οι οποίοι υποφέρουν από σοβαρό συναισθηματικό στρες που προκλήθηκε από το περιστατικό με τα AirPods. Ζητά «τιμωρητικές αποζημιώσεις σε ποσά που θα τιμωρούσαν τους κατηγορούμενους για τη συμπεριφορά τους και που θα αποτρέψουν άλλες εταιρείες τεχνολογίας από το να εμπλακούν σε τέτοιου είδους ανάρμοστη συμπεριφορά στο μέλλον».

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ