Αλ. Βοσνιάδης: «Όταν πρέπει θα είμαστε έτοιμοι»

0
25
Αλ

Όσα δήλωσε ο τεχνικός της Νίκης Βόλου μετά τη φιλική ήττα από τη Λάρισα

Στο γεγονός ότι αυτή την περίοδο η Νίκη Βόλου δίνει χρόνου συμμετοχής κι όταν έρθει η ώρα θα είναι έτοιμη στα επίσημα παιχνίδια, στάθηκε ο προπονητής της Νίκης Βόλου Αλέκος Βοσνιάδης μετά τη φιλική ήττα κόντρα στην Λάρισα. Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου μετά τη λήξη του αγώνα:

«Ένα φιλικό παιχνίδι στο οποίο ο αντίπαλος ήταν καλύτερος από εμάς και με τα προηγούμενα αποτελέσματά του συγκεντρώθηκε, συσπειρώθηκε, ήρθε αποφασισμένος και τον βρήκαμε σε επίπεδο ομάδας σαν να παίζει πρωτάθλημα και μπράβο του. Αντιδράσαν σωστά, εμείς έχουμε ακόμα τη χαλαρότητα των φιλικών παιχνιδιών. Αυτοί ήταν πνευματικά, πιο προετοιμασμένοι από εμάς, ήταν πρώτοι στις μονομαχίες, η μπάλα έφευγε από την άμυνά τους. Εμείς επιλέξαμε να πρεσάρουμε πιο ψηλά κι αυτοί με γεμίσματα μας πέρασαν δύο μπαλιές στην πλάτη της άμυνάς μας και δεχθήκαμε δύο τέρματα και σχεδόν με τον ίδιο τρόπο. Δεν αμυνθήκαμε σωστά, δεν ήμασταν ψύχραιμοι κι όταν το παιχνίδι «στράβωσε» δεν αντιδράσαμε καλά. Όλα αυτά είναι μαθήματα που πρέπει να τα πάρουμε. Έχει ακόμα ένα μήνα να ξεκινήσει το πρωτάθλημα, θα τα βρούμε μπροστά μας, εννοείται άλλο τα φιλικά παιχνίδια άλλο τα επίσημα, δεν θα είμαστε έτσι, δεν το συζητάμε. Είμαστε ακόμα σε φάση που αλλάζουμε ενδεκάδες, προσπαθούμε «γεμίσουμε» όλα τα παιδιά με χρόνο συμμετοχής. Εννοείται ότι θέλεις να κερδίζεις όλα τα παιχνίδια, αλλά όταν δεν τα κερδίζεις κάποιο κέρδος πρέπει να αποκτήσεις. Βλέπεις τα λάθη σου και τι δεν πρέπει να κάνεις. Εννοείται ότι τίποτα δεν θα είναι εύκολο για εμάς, τα αποτελέσματα πρέπει να δίνεις μάχη να τα κερδίζεις.

Για τους μέχρι πρότινος τραυματίες Σιαφά και Τσουκαλά που πήραν χρόνο συμμετοχής στο φιλικό με την ΑΕΛ: Για 20-25 λεπτά αποφασίσαμε με τους γιατρούς να τους χρησιμοποιήσουμε. Και τα δύο παιδιά δεν είναι για περισσότερο για να μην βγάλουν κι άλλο τραυματισμό. Υπήρχαν κι άλλα παιδιά που έπρεπε να βγουν και πιο νωρίς. Προσπαθούμε να δώσουμε χρόνο συμμετοχής. Ο Σιαφά, κυρίως είναι πίσω, μιας και ταλαιπωρήθηκε, νομίζω ο Τσουκαλάς έχει την εμπειρία να επανέλθει γρήγορα. Το σημαντικό είναι κάποια στιγμή να γυρίσει το μυαλό μας και να μην έχουμε τη χαλαρότητα των φιλικών. Παιχνίδι με παιχνίδι αυτό θα επιτευχθή, ας το έχουμε στο μυαλό μας

Για τον τραυματισμό του Γρομητσάρη: Υπέστη διάστρεμμα. Μακάρι να μη χρειαστεί πολύ χρόνο και το παιδί να είναι καλά. Μάχη κάθε μέρα και το κυριότερο να έχουμε στο μυαλό μας ότι ομάδα χωρίς διάθεση και θέληση να αμυνθεί και να βλέπει όλα τα παιχνίδια ίδια, θα το βρίσκει μπροστά της και θα έχει προβλήματα. Το ποδόσφαιρο δεν είναι μόνο παίζω επιθετικά, αλλά όταν χάνω την μπάλα δίνω μάχες, είμαι τακτικά οργανωμένος. Σιγά-σιγά με τα παιχνίδια και πλησιάζοντας προς το πρωτάθλημα, θα αποκτήσουμε κι αυτή την κατάσταση από το χαλαρό φιλικό σε επίσημα παιχνίδια και καλύτερες συμπεριφορές.

Η εμφάνιση με την Λάρισα σε σχέση με την αντίστοιχη στο παιχνίδι με τη Βέροια: Όταν δίνεις στον αντίπαλο τη δυνατότητα εύκολα από τη γραμμή της άμυνας του να βγαίνει στην πλάτη της δικής σου άμυνας σου, είναι φυσιολογικό να δεχθείς δύο τέτοια τέρματα. Σε σχέση με το παιχνίδι με τη Βέροια είχαμε τη διάθεση και να αμυνθούμε σωστά και να βγούμε επιθετικά, αλλά και σε αυτό παιχνίδι θα έπρεπε να είχαμε τελειώσει το παιχνίδι με τις ευκαιρίες που δημιουργήσαμε. Βέβαια δεν μας πειράζει που φέραμε ισοπαλία, αλλά θα πρέπει να αποφύγουμε τέτοιες καταστάσεις, γιατί αργότερα θα καίνε και θα πειράζουν και πολύ. Λέω και πάλι, τώρα δίνουμε χρόνο για να έχουμε περισσότερους παίκτες έτοιμους όταν θα τους χρειαστούμε στα επίσημα, τα οποία θα διαχειριστείς διαφορετικά. Έχουμε επιλέξει αυτή την περίοδο να μειώνουμε τα λάθη, να δίνουμε χρόνους και κάποια στιγμή θα είμαστε όπως πρέπει».

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή