Αλ. Μεϊκόπουλος: Ένωση Καταναλωτών Βόλου για ακρίβεια και φαινόμενα παραπλάνησης

0
30
ενωση καταναλωτων βολου

Μεϊκόπουλος-Ένωση Καταναλωτών Βόλου για ακρίβεια και φαινόμενα παραπλάνησης

Με την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας συναντήθηκε ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος για να συζητήσουν για το πρωτοφανές κύμα ακρίβειας που σαρώνει τα ατομικά και οικογενειακά εισοδήματα, φαινόμενα αισχροκέρδειας και αδιαφανών πρακτικών και την επιτακτική ανάγκη προστασίας των δικαιωμάτων των καταναλωτών.

Η Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας γίνεται αποδέκτης εκατοντάδων καταγγελιών πολιτών, για το λόγο αυτό ο Βουλευτής θέλησε να ενημερωθεί για την κατάσταση που επικρατεί τοπικά, αλλά και πανελλαδικά.

«Είχαμε πολλά χρόνια να δούμε τέτοιες ανατιμήσεις και τέτοια ακρίβεια» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Κουτσελίνης, ενώ στάθηκε ιδιαίτερα στην παραπλάνηση των πολιτών από τις ιδιωτικές εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας που αλλάζουν αυθαίρετα τους όρους των συμβολαίων. «Ένα χρόνο πριν, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας είχε καλέσει τις ενώσεις καταναλωτών και είχαν συμφωνήσει σε δύο βασικές αλλαγές προς όφελος των καταναλωτών. Οι λογαριασμοί να είναι κατανοητοί, επεξηγηματικοί με σαφή αναφορά των χρεώσεων καθώς και να υπάρξει κοινό έντυπο προσφορών από όλες τις εταιρείες για να μπορέσει ο καταναλωτής να έχει ολοκληρωμένη εικόνα».

Ο Αλ. Μεϊκόπουλος τόνισε ότι η Κυβέρνηση, αντί να υποχρεώσει από το Δεκέμβριο τους παρόχους ενέργειας να εφαρμόσουν τα νέα πρότυπα των λογαριασμών και των συμβάσεων, ώστε να σταματήσουν να περνάνε στα ψιλά γράμματα αυτές οι επώδυνες αλλαγές για την τσέπη των πολιτών, τους έδωσε παράταση ως τον Απρίλιοπαρέχοντάς τους πολύτιμη πίστωση χρόνου για να δρομολογήσουν την «ομηρία» και την υπερχρέωση των πολιτών. Επιπλέον, χαρακτήρισε εξοργιστική την επιβολή προστίμων στους καταναλωτές που επιθυμούν να αλλάξουν εταιρεία μόλις αντιληφθούν την αλλαγή των όρων του συμβολαίου που αρχικά υπέγραψαν.

Ο κ. Κουτσελίνης αναφέρθηκε και σε ένα σοβαρό ζήτημα που καλείται να χειριστεί η Ένωση Καταναλωτών και έχει να κάνει με τους εξωτερικούς συνεργάτες που συνεργάζονται με τις εταιρείες παροχής ηλεκτρικής ενέργειας. Όπως ανέφερε, πληρώνονται με ποσοστό επί των συμβάσεων, παραπλανούν τους πολίτες με ψευδείς πληροφορίες μέσω τηλεφωνικών προσφορών και βάζουν τον καταναλωτή να υπογράψει εκείνη τη στιγμή τη σύμβαση χωρίς να προλάβουν να διαβάσουν τους όρους με συνέπεια να διαπιστώνουν, αργά πλέον, ότι υπάρχει όρος αναπροσαρμογής σε αντίθεση με τις σταθερές τιμές που υπόσχονται.

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανέφερε ότι οι πολίτες πληρώνουν ακριβά την επιλογή της Κυβέρνησης να μη συγκρουστεί με την αισχροκέρδεια, όπως φάνηκε και από το ότι ο κ. Μητσοτάκης κρατούσε κρυμμένη στο συρτάρι για 25 ημέρες τα στοιχεία και την εισήγηση της ΡΑΕ για επιστροφή χρημάτων από τα υπερκέρδη των που καταγράφουν οι εταιρείες ενέργειας.

Ευχαρίστησε θερμά την Ένωση Καταναλωτών Βόλου & Θεσσαλίας για τη γόνιμη συζήτηση υπενθυμίζοντας ότι παραμένει στη διάθεσή τους για την ανάδειξη ζητημάτων που αφορούν τους καταναλωτές.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ