Αλ. Μεϊκόπουλος: Παρέμβαση για να μη χάσουν τις άδειές τους οι ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων εκτός σχεδίου

0
51
Meikopoulos Alex 2

Παρέμβαση Μεϊκόπουλου για να μη χάσουν τις άδειές τους οι ιδιοκτήτες μικρών οικοπέδων εκτός σχεδίου

Με Ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος ζήτησε από τον αρμόδιο Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας να προχωρήσει άμεσα σε νομοθετική παράταση των οικοδομικών αδειών για τα μικρά οικόπεδα εκτός σχεδίου πόλης που λήγουν στις 31.12.2022, ώστε να μπορέσουν οι κάτοχοι να εκκινήσουν τις απαραίτητες εργασίες οικοδόμησης των οικοπέδων τους και να μην απωλέσουν τις άδειες που κατέχουν.

Όπως επεσήμανε ο Βουλευτής, από το 2011 που ορίστηκαν οι Ζώνες Ειδικής Προστασίας του δικτύου των περιοχών Natura 2000 για την προστασία του φυσικού περιβάλλοντος και τη διατήρηση της βιοποικιλότητας της χώρας, όσοι ενδιαφερόμενοι είχαν μικρά αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης εξέδωσαν άδειες δόμησης τετραετούς αρχικά διάρκειας (ν. 4030/2011), ώστε να κατοχυρώσουν το δικαίωμα δόμησης των οικοπέδων τους. Οι εν λόγω άδειες δόμησης εισήλθαν έκτοτε σε καθεστώς διαρκών παρατάσεων.

Η τελευταία παράταση δόθηκε με το ν. 4710/2020 που προέβλεπε ότι οι ενδιαφερόμενοι κάτοχοι οικοδομικών αδειών από το 2011 θα πρέπει να έχουν ξεκινήσει εργασίες οικοδόμησης στα εκτός σχεδίου οικόπεδά τους μέχρι 31.12.2022. Σε διαφορετική περίπτωση χάνουν οριστικά την άδειά τους.

«Πολλοί ιδιοκτήτες μικρών εκτός σχεδίου πόλης οικοπέδων της Μαγνησίας, ιδιαίτερα στα νησιά της Σκοπέλου, της Αλοννήσου και της Σκιάθου, δηλώνουν ότι την τελευταία διετία εξαιτίας της πανδημίας,  των περιοριστικών μέτρων και της επακόλουθης αναστολής της οικοδομικής δραστηριότητας, αλλά και λόγω της εκτόξευσης της ακρίβειας δεν έχουν καταφέρει να ξεκινήσουν τις απαραίτητες οικοδομικές εργασίες για να διατηρήσουν τις άδειές τους», τόνισε χαρακτηριστικά ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος.

«Είναι αναγκαίο να δοθεί εκ νέου παράταση στις οικοδομικές άδειες για τα μικρά αγροτεμάχια εκτός σχεδίου πόλης, καθώς αυτό επιτάσσουν οι έκτακτες συνθήκες που επικρατούν» επεσήμανε ο Βουλευτής καλώντας τον αρμόδιο Υπουργό να προχωρήσει και στην εκπόνηση των Τοπικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τη Μαγνησία και τις Σποράδες. Την Ερώτηση του Βουλευτή συνυπέγραψαν και άλλοι 20 Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ