Απορρίφθηκε το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης Πισπιρίγκου

Δεν έγινε δεκτό το αίτημα του Αλέξη Κούγια για αναβολή της δίκης της Ρούλας Πισπιρίγκου. «Πρώτο μέλημα του δικαστηρίου είναι η απονομή της Δικαιοσύνης. Έχουμε μία κατηγορούμενη που είναι κρατούμενη. Δεν σημαίνει ότι μπορεί να δοθεί αναβολή επειδή αργεί το 18μηνο ούτε ότι πρέπει να παραμείνει κρατούμενη ή να δικαστεί όταν πλησιάζει το 18μηνο» τόνισε η πρόεδρος του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου.

Από την πλευρά του ο δικηγόρος της Ρούλας Πισπιρίγκου είχε τονίσει πως η εντολέας του επιθυμεί διακαώς να δικαστεί για να αποδείξει την αθωότητά της” ωστόσο ζητά αναβολή της δίκης για επαγγελματικούς και προσωπικούς λόγους.

Νωρίτερα, την αναβολή της δίκης είχε ζητήσει ο συνήγορος υπεράσπισής της, Αλέξης Κούγιας, επικαλούμενος επαγγελματικά κωλύματα και λόγους υγείας.

«Βρίσκομαι στη δύσκολη θέση για προσωπικούς λόγους και υγείας και εργασίας να ζητήσω αναβολή» σημείωσε στους δημοσιογράφους ο Αλέξης Κούγιας για τη δίκη της Ρούλας Πισπιρίγκου.

Όπως είπε: «Έχω παραδώσει από την Πέμπτη δικόγραφο με δίκες στις οποίες μετέχω με 18μηνα και άλλα ζητήματα, όπως παραγραφές. Σήμερα έχω δίκη στο ΜΟΕ και στο Πενταμελές Εφετείο Κακουργημάτων και στο ΜΟΔ. Αύριο έχω δίκη στη Σύρο, την Τετάρτη απολογείται η κυρία κατηγορουμένη για την άλλη υπόθεση κ.α.».

Συνέχισε λέγοντας πως: «Τριάντα πέντε μικτά ορκωτά έχω μέχρι τον Απρίλιο. Έχω όμως και ζητήματα υγείας με θεραπείες μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου».

«Δεν υπάρχει θέμα 18μηνου, ούτε θα προβάλουμε αίτημα αντικατάστασης της προσωρινής κράτησης. Παράλληλα, βαίνει προς ολοκλήρωση η ανάκριση για τα άλλα δύο παιδιά. Υπάρχει ο κίνδυνος να διεξάγεται αυτή η δίκη και να εκκινήσει άλλη δίκη ή να συγκροτηθεί άλλο μικτό ορκωτό και να υπάρχουν αντιφατικές αποφάσεις. Ζητώ να αναβληθεί η υπόθεση σε ρητή δικάσιμο μετά τον Απρίλιο», είπε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Κούγιας.

Η κατηγορούμενη οδηγήθηκε στο εδώλιο από πάνοπλους αστυνομικούς της ειδικής ομάδας μεταγωγών. Πριν καθίσει στη θέση της κατηγορούμενης κοίταξε προς τα έδρανα του ακροατηρίου αναζητώντας με το βλέμμα της τον εν διαστάσει σύζυγό της Μάνο Δασκαλάκη, ο οποίος είχε προσέλθει από νωρίς στο δικαστήριο και κάθισε στην πρώτη σειρά του ακροατηρίου.

Στη δικαστική αίθουσα βρίσκονται και οι συγγενείς της Ρούλας Πισπιρίγκου, η μητέρα, η αδελφή και ο πατριός της. Οι δύο γυναίκες έφτασαν στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο και δεν θέλησαν να κάνουν δηλώσεις.

Σημειώνεται πως η κατηγορούμενη για τη δολοφονία της πρωτότοκης κόρης της, Τζωρτζίνας, έφτασε λίγο μετά της 8 στα δικαστήρια.

Ρεπορτάζ: Αναστασία Σταματοπούλου, newsit.gr 

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή