Αρένα το Δημοτικό Συμβούλιο- Mηνύσεις μεταξύ Κ. Λούλη και Ν. Παπαπέτρου

0
3

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η τοποθέτηση μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ

Σε αρένα μετατράπηκε το Δημοτικό Συμβούλιο Βόλου, που συνεδρίαζε σήμερα με θέμα συζήτησης την τοποθέτηση μελών στο ΔΣ της ΔΕΥΑΜΒ και επεκτάθηκε σε άλλα θέματα, γνωστοποιήθηκε η προσφυγή στην Αποκεντρωμένη της μείζονος μειοψηφίας και έγινε γνωστό ότι ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Λούλης, με τον επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Νίκο Παπαπέτρο θα λύσουν θέματα επί προσωπικού με μηνύσεις, μετά το εξώδικο σήμερα του πρώτου κατά του επικεφαλής της μειοψηφίας. Η συνεδρίαση σημαδεύτηκε από την αποχώρηση της Λαϊκής Συσπείρωσης.

Η πρώτη συνεδρίαση ξεκίνησε με τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Θάνο Θεοδώρου να αναφέρει ότι ο κανονισμός θα τηρηθεί κατά γράμμα και δεν θα αδικηθεί κάποιος, εφόσον τηρηθεί η λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου.

Ο επικεφαλής της μειοψηφίας Ν. Παπαπέτρου ζήτησε αναβολή της συνεδρίασης, διότι η νομιμότητα της απόφασης του Δ.Σ. για εκλογή νέου προέδρου δεν ελέγχθηκε και δεν εγκρίθηκε ακόμη, δεδομένης προσφυγής της παράταξής του στο Γραμματέα της Αποκεντρωμένης. Το αίτημα της μείζονος μειοψηφίας κατατέθηκε και γραπτώς.

Ο κ. Θεοδώρου απάντησε ότι η αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου δεν είναι η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, ούτε αίθουσα Δικαστηρίου και θα προχωρήσει η συνεδρίαση.

Αρχικά αναγνώστηκε ερώτηση του συμβούλου της μειοψηφίας Χαρ. Ζάχου για την καταστροφή του αγροτικού δικτύου Δράκειας, με την οποία ζήτησε να συντομευτούν οι ενέργειες γιατί πλησιάζει η καλλιεργητική περίοδος και για τις αποζημιώσεις στους πληγέντες, όπως και για την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Αγριάς.

Απαντώντας ο δήμαρχος Αχ. Μπέος ανέφερε ότι το θέμα της αποζημίωσης αφορά την κυβέρνηση και όχι τον Δήμο, για τα άλλα έργα ο Δήμος Βόλου κατέθεσε ήδη δύο μελέτες και ξεκινάει μέχρι τέλος του μήνα η γέφυρα προς Άλλη Μεριά και ο δρόμος Κουκουράβα – Μακρινίτσα και παράλληλα εταιρία συμβεβλημένη με το υπουργείο καταγράφει όλες τις ζημιές ανά περιοχή και βάσει προτεραιότητας θα γίνουν οι αποκαταστάσεις.
Για γραμμές στην Αγριά πήρε πρωτοβουλία η Δ.Α. για να ξεκινήσει το έργο, έγινε ένα σήμα της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων, σταμάτησαν οι εργασίες, υπάρχει συνεργασία με τον ΟΣΕ, κατατέθηκε μελέτη, υπήρξε δέσμευση ότι θα παραδοθεί στο τέλος της εβδομάδας και θα ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ο κ. Μπέος αποκάλεσε την προϊσταμένη της Εφορίας Νεωτέρων Μνημείων «τόφαλο», με αποτέλεσμα να αντιδράσει η σύμβουλος της μείζονος μειοψηφίας Φωτεινή Κοκκινάκη, στην οποία συνέστησε να μην μιλάει για να μην εκτίθεται, ενώ στις αντιδράσεις τον συμβούλου της ΛΑΣ Κώστα Γαργάλα ο πρόεδρος του συμβουλίου Θ. Θεοδώρου απείλησε να διακόψει τη συνεδρίαση αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση.
Στο σημείο εκείνο αποχώρησαν οι δύο σύμβουλοι της ΛΑΣ με τον επικεφαλής Απ. Ριζόπουλο να λέει στο προεδρείο του Δημοτικού Συμβουλίου ότι αυτό είναι τσίρκο…

Εξώδικο Λούλη κατά Παπαπέτρου
Μετά την αποχώρηση της ΛΑΣ ο σύμβουλος της πλειοψηφίας Κώστας Λούλης ζήτησε τον λόγο επί προσωπικού και προσκόμισε επιστολή που έστειλε ο κ. Παπαπέτρος προεκλογικά και χαρακτήρισε εγκληματική συμμορία τη Δημοτική Αρχή Μπέου, ζητώντας μια συγνώμη. «Είμαι προσεκτικός πως διατυπώνω την άποψή μου. Ισοπεδώνει την τιμή και υπόληψη της δικής μου οικογένειας που δεν δίνω το δικαίωμα σε κανέναν να τη θίγει. Αρκετά έχω ανεχτεί από ανεγκέφαλους και βρώμικους ανθρώπους να λέγονται αυτά. Εγώ προσκόμισα στοιχεία που σας είχα πει», τόνισε.

Ο κ. Παπαπέτρος ανέφερε ότι σήμερα το πρωί ο κ. Λούλης του έστειλε εξώδικο με αποσπάσματα επιστολής, η οποία συνιστά παραβίαση του νόμου περί απορρήτου και προσωπικών δεδομένων και επειδή τον απειλεί με μηνύσεις, του ζήτησε να κάνει, όπως θα κάνει και ο ίδιος αύριο σε βάρος του. Όπως είπε «έλαβα εξώδικη δήλωση που εμπεριέχει αυτούσια μια επιστολή παραλείποντας το τελευταίο σημείο της δήλωσής μου που την έστειλα σε συγκεκριμένους παραλήπτες, ότι η παρούσα επιστολή αναφέρεται σε συγκεκριμένους παραλήπτες και δεν συναινώ στην περαιτέρω δημοσιοποίησή της. Συνιστά τεχνητή αναπαραγωγή και παραβίαση του νόμου περί απορρήτου. Έχει παραβιαστεί ο νόμος περί προσωπικών δεδομένων. Προτρέπω τον Λούλη να καταθέσει μήνυση γιατί εγώ θα καταθέσω».

Για το μοναδικό θέμα συζήτησης σχετικά μ ε την τοποθέτηση μελών από τον Σύλλογο Εργαζομένων και το ΓΕΩΤΕΕ στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ, ο κ. Παπαπέτρος είπε ότι η εισήγηση επαναλαμβάνει τη διάταξη του κανονισμού της ΔΕΥΑΜΒ και ρώτησε τον αντιδήμαρχο και πρόεδρο της ΔΕΥΑΜΒ, τι στοιχεία προσκόμισαν γα πρόσωπα ότι έχουν αποδεδειγμένη εμπειρία και γνώσεις για το συγκεκριμένο αντικείμενο.

Ο δήμαρχος του είπε ότι είναι εκτός θέματος γιατί η συζήτηση αφορά φυσικά πρόσωπα και όχι τα πτυχία τους και ζήτησε να καταθέσουν τις ερωτήσεις τους στο Δ.Σ. της ΔΕΥΑΜΒ.
Ο σύμβουλος της μειοψηφίας Στέλιος Λημνιός προέτρεψε τους συμβούλους να δηλώσουν την παρουσία τους και να μη λάβουν μέρος στην ψηφοφορία.
Η πλειοψηφία ανέκρινε το θέμα, η παράταξη «Συμμαχία για τον Βόλο» απείχε και ο δήμαρχος τόνισε ότι από τη στιγμή που είναι παρόντες, έχουν νομιμοποιήσει τη συνεδρίαση.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή