ΑΣΕΠ: Χωρίστηκε στα δύο ο διαγωνισμός για τις 8.845 μόνιμες θέσεις εργασίας στους δήμους!

0
11
Asep διαγωνισμός

Με μεγάλη προσμονή περιμένει ο κόσμος να προκηρυχθεί ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ για τις μόνιμες θέσεις εργασίας στους τομείς καθαριότητας των δήμων.

Από το Υπουργείο Εσωτερικών, έχουν εγκριθεί επίσημα μετά από αιτήματα των δήμων 8.845 θέσεις, η προκήρυξη του ΑΣΕΠ αφορά σε 8.171 θέσεις ενώ οι υπόλοιπες 674 που καθόρισε με απόφασή της η αναπληρώτρια υπουργός Εργασίας Θεανώ Φωτίου, θα προκηρυχθούν από τον ΟΑΕΔ.

Ο αρχικός διαγωνισμός για το σύνολο των προσλήψεων χωρίστηκε στη μέση καθώς εκδόθηκε σε ΦΕΚ η σχετική προκήρυξη από τον ΟΑΕΔ για τις 674 ειδικές κατηγορίες υποψηφίων – «προστατευομένων» – προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες υποβολής αιτήσεων.

Το χρονοδιάγραμμα που έχει τεθεί από τους αρμόδιους φορείς, προβλέπει πως η διαδικασία θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί στα τέλη Μαρτίου 2018 καθώς τότε λήγουν και οι συμβάσεις εργασίας των σημερινών συμβασιούχων που παρατάθηκαν κατ’ εξαίρεση μέχρι την διεξαγωγή του διαγωνισμού για να μην μείνουν οι δήμοι χωρίς προσωπικό.

Το ΑΣΕΠ με το διαγωνισμό του για τις 8.171 θέσεις μονίμων υπαλλήλων, δίνει ένα «προβάδισμα» στους συμβασιούχους που εργάζονται σήμερα στην καθαριότητα των δήμων και υπολογίζονται σε 6.134. Υπενθυμίζεται άλλωστε ότι ο συγκεκριμένος διαγωνισμός γίνεται προκειμένου να μονιμοποιηθούν κυρίως αυτοί οι συμβασιούχοι καθώς οι ανανεώσεις των συμβάσεων τους, από την κυβέρνηση κρίθηκε αντισυνταγματική από το Ελεγκτικό Συνέδριο, το περασμένο καλοκαίρι λόγο του συμπλήρωσης του 24μήνου.

Αυτοί θα μοριοδοτηθούν με 17 μόρια για κάθε μήνα εμπειρίας με συνολική εμπειρία έως 24 μήνες. Σε ότι αφορά στα κοινωνικά κριτήρια τα οποία θα καθορίζονται στην προκήρυξη, θεωρείται βέβαιο ότι θα περιλαμβάνουν την ανεργία, την ηλικία (άνω των 30 ετών), την εντοπιότητα, τον αριθμό τέκνων, την οικογενειακή προέλευση (παιδιά πολύτεκνης ή τρίτεκνης οικογένειας) και βέβαια την εμπειρία.

Μοριοδότηση

Η μοριοδότηση προβλέπει 100 μόρια για κάθε παιδί, 100 μόρια για κάθε χρόνο ανεργίας, 75 μόρια αν ο υποψήφιος είναι κάτω των 30 ετών, 200 μόρια ως παιδί τρίτεκνης οικογένειας και 300 μόρια αν ο υποψήφιος είναι παιδί πολύτεκνης οικογένειας. Δεξιότητες δεν ζητούνται καθώς ο διαγωνισμός αφορά υποψηφίους με απολυτήριο δημοτικού ή μέχρι Λυκείου για κάποιες ειδικότητες.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ