Αυτά είναι τα μηνύματα που διέγραψε ο κρεοπώλης μετά τη δολοφονία του Μπάμπη

0
3

Εξελίξεις στην έρευνα για το έγκλημα στο Μεσολόγγι με τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου. Ανακτήθηκαν μια σειρά από μηνύματα που είχαν διαγραφεί…

Ένα και πλέον μήνα μετά το έγκλημα στο Μεσολόγγι, οι έρευνες δεν έχουν σταματήσει. Οι Αρχές προσπαθούν να διαπιστώσουν τι κρύβεται πίσω από τη δολοφονία του Μπάμπη Κούτσικου και αν ο κρεοπώλης που κατηγορείται, αλλά για την ώρα αρνείται πως έχει διαπράξει το φονικό, είχε συνεργούς την επίμαχη νύχτα. Μια σειρά από μηνύματα έχουν ανακτηθεί και δείχνουν ότι τόσο ο Μπάμπης όσο και ο κατηγορούμενος χασάπης, μιλούνσαν επί μήνες με συγκεκριμένα πρόσωπα, για χαμένους θησαυρούς. Την ίδια ώρα ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία υποστηρίζει ότι δεν γνώριζε ούτε το θύμα, ούτε τον φερόμενο ως δράστη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο στόχαστρο των Αρχών βρίσκονται νέα πρόσωπα, των οποίων η δράση φέρεται να σχετίζεται τόσο με τον κατηγορούμενο όσο και με το θύμα. Τι είναι αυτό που τους συνδέει και από πού προκύπτει; Από την πρώτη ανάλυση στα κινητά τηλέφωνα του θύματος και του φερόμενου ως δράστη οι έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. εντόπισαν στοιχεία που τους παραπέμπουν ευθέως στο παράνομο «κυνήγι» αρχαιοτήτων.

Μια δραστηριότητα που αποτελεί κοινό μυστικό ότι έχει λάβει ανεξέλεγκτες διαστάσεις στην περιοχή εδώ και πολλά χρόνια. Κατά την επεξεργασία από την ανάκτηση δεδομένων στο κινητό τηλέφωνο του κρεοπώλη, οι Αρχές βρήκαν και ανέκτησαν το περιεχόμενο των συζητήσεων τους που είναι γενικά η αναζήτηση πολύτιμων αντικειμένων, αρχαιοτήτων και χρυσού στην ύπαιθρο.

-Πού μπορούμε να πάμε για να σκάψουμε;

-Πάμε εκεί… Θα σκάψουμε για να βρούμε.

Σε αυτά τα μηνύματα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο Μπάμπης και ο κρεοπώλης μιλούσαν σε συγκεκριμένα πρόσωπα, τουλάχιστον 4 άτομα, εκτός Μεσολογγίου, από Ναύπακτο, Αγρίνιο και Αιτωλικό. Ο κρεοπώλης φέρεται να συνομιλεί με τα πρόσωπα αυτά για μήνες πριν τη δολοφονία του Μπάμπη.

Αντιστοίχως, από την ανάκτηση των δεδομένων στο κινητό κλώνο του θύματος φαίνεται πως και ο άτυχος νέος συνομιλούσε με τα ίδια πρόσωπα για κυνήγι χαμένου θησαυρού ένα μήνα πριν εντοπιστεί νεκρός. Σε αυτά τα νέα πρόσωπα στρέφουν την προσοχή τους τώρα οιΑρχές και αναμένεται να κληθούν για εξηγήσεις. Θα ερευνηθεί η σχέση τους με τον κρεοπώλη και το θύμα, αλλά και οι μεταξύ τους συναλλαγές.

Δεν αποκλείεται η βεντάλια της έρευνας να ανοίξει και άλλο, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η ανάλυση και η επεξεργασία των κινητών τηλεφώνων από τα εγκληματολογικά εργαστήρια.

Τι λέει ο 36χρονος που συνελήφθη για αρχαιοκαπηλία
Ο 36χρονος κατηγορούμενος για αρχαιοκαπηλία μίλησε στην εκπομπή για τα δραματικά γεγονότα στο Μεσολόγγι. «Ξέρω γιατί κατηγορούμαι, αλλά η υπεξαίρεση περιλαμβάνει και το σκοπό πώλησης. Δεν μπορώ να πιστέψω αυτά που λένε. Γιατί να υπεξαιρέσω κάτι που εγώ δήλωσα, που εγώ παρέδωσα. Δεν υπάρχει καμία λογική σε αυτά που μου αποδίδονται», λέει χαρακτηριστικά.

Ανέφερε σε δημοσιογράφο της εκπομπής ότι οι πληροφορίες για το κύκλωμα που λυμαίνεται την περιοχή και για το που βρίσκεται χρυσός γίνεται «στόμα με στόμα». «Βγαίνουν για κυνήγι θησαυρού. Δεν υπάρχει κυνηγός στην περιοχή που να μην ασχολείται και με αυτό το αντικείμενο. Δεν κατηγορώ και δεν το παίζω ειδικός αλλά είναι πιο εύκολο για αυτούς που ξέρουν και τα μέρη να έχουν έναν ανιχνευτή μετάλλων μαζί τους».

Σε ερώτηση της δημοσιογράφου για το αν η δική του ανασκαφή συσχετίζεται με την δολοφονία του Μπάμπη απάντησε: «Ο συσχετισμός δεν ισχύει γιατί εγώ εκεί ήμουν ένα μήνα νωρίτερα. Δεν τον ήξερα ούτε αυτόν ούτε τον κατηγορούμενο κρεοπώλη. Δεν έχω μιλήσει με τους ανθρώπους, ούτε γειά. Αποδεικνύεται από παντού. Τα ίδια είπα και στους αστυνομικούς που με ρώτησαν αν τους ξέρω. Μου πήραν το κινητό , μου κατάσχεσαν τον υπολογιστή , την ημέρα που ήρθαν στο σπίτι . Δεν βρήκαν κάτι. Έχουμε απλά ένα κοινό γνωστό…», καταλήγει.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.
Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή