Αυτή είναι η τελευταία φορά που το ΠΑΣΟΚ είχε προσπεράσει τον ΣΥΡΙΖΑ σε δημοσκόπηση

0
1

Η δημοσκόπηση του Action 24 και της εταιρείας Opinion Poll εκτός ότι απέδειξε με αριθμούς την… κατρακύλα του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε και ένα απίστευτο χρονολογικό ρεκόρ καθώς το ΠΑΣΟΚ προσπέρασε πρώτη φορά την αξιωματική αντιπολίτευση από το 2012!

Το αρχείο της εταιρείας Public Issue δείχνει ακριβώς το πότε ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν ξανά τρίτο κόμμα και θα πρέπει κανείς να γυρίσει πίσω στον μακρινό Μάιο του 2012 για να δει το ΠΑΣΟΚ στην δεύτερη θέση.

Αναλυτικά ο πίνακας δημοσκοπήσεων πριν τις εκλογές:

Η κατάσταση ωστόσο άλλαξε άρδην στις 17 Ιουνίου του 2012 καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ δημοσκοπικά προσπέρασε το ΠΑΣΟΚ:

Και ξαφνικά… ξανά το ΠΑΣΟΚ δεύτερο!

Έπρεπε το ημερολόγιο να δείξει 16 Νοεμβρίου 2023 για να προσπεράσει το ΠΑΣΟΚ σε δημοσκόπηση τον ΣΥΡΙΖΑ. Αναλυτικά τα αποτελέσματα:

Συγκεκριμένα το 38,1% των ερωτηθέντων θα ψήφιζε Νέα Δημοκρατία, ΠΑΣΟΚ το 16% και ΣΥΡΙΖΑ το 14,7%. Η διαφορά έτσι της Νέας Δημοκρατίας από το δεύτερο ΠΑΣΟΚ ανέρχεται στις 22,1 ποσοστιαίες μονάδες. Ακολουθούν με 8,6% το ΚΚΕ και με 5,1% η Ελληνική Λύση. Η Νίκη λαμβάνει το 3,2%, οι Σπαρτιάτες το 2,4% και η Πλεύση Ελευθερίας το 2,1%.

Το 68,6% δηλώνει «καθόλου» ικανοποιημένο για την αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ στην εποχή Κασσελάκη, ενώ το 50% θεωρεί ότι με αυτόν τον πρόεδρο, το κόμμα θα συνεχίσει να χάνει δυνάμεις, έναντι του 39% που θεωρεί ότι θα ενισχυθεί. Το 80% δε θεωρεί ότι θα υπάρχουν και άλλα διασπαστικά φαινόμενα στο κόμμα.

Για το αν οι σημερινοί ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ θα ψήφιζαν ένα κόμμα με «καθαρό αριστερό προσανατολισμό», ναι ή μαλλον ναι απαντά το 54%.

Στο ερώτημα σχετικά με την καταλληλότητα του πρωθυπουργού, κυριαρχεί ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 38,9% και ακολουθεί ο Στέφανος Κασσελάκης με μόλις 6,9%…

Πηγή: https://www.newsbomb.gr/

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή