Δημοσιεύθηκε
Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση της «Μαρίας Τσάλλα», η οποία όπως αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ είναι η Ρωσίδα κατάσκοπος, Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα, όμως τα νέα στοιχεία που έρχονται στο φως περιπλέκουν ακόμα περισσότερο την κατάσταση. Συγκεκριμένα στο μικροσκόπιο των Αρχών για τη «Μαρία Τσάλλα», μπαίνουν τα ταξίδια που έκανε η «κατάσκοπος με το βελονάκι» στην Ασία, στην Κεντρική και Νότια Αμερική.
Μάλιστα ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι είναι παντρεμένη με τον σύζυγό της να είναι κι αυτός κατάσκοπος και συγκεκριμένα στη Βραζιλία.
Ο συγκεκριμένος κατάσκοπος που όπως και η «Μαρία Τσάλλα» ανήκει στην ειδική κατηγορία κατασκόπων της Ρωσίας με το προσωνύμιο «illegals», ζούσε στη Βραζιλία και όπως και η Ιρίνα Αλεξάντροβνα Σμίρεβα εξαφανίστηκε μυστηριωδώς.
Οι κατάσκοποι αυτής της κατηγορίας εφοδιάζονται από τις μυστικές υπηρεσίες των χωρών τους, με στοιχεία ταυτότητας ανθρώπων, ακόμη και μικρών παιδιών που έχουν πεθάνει, ενώ φαίνεται να λειτουργούν σε ζευγάρια σε διαφορετικές χώρες. Ο σύζυγος της Μαρία Τσάλα είχε διαβατήριο Βραζιλίας και Αυστρίας και το όνομά του ήταν «Τζέραρντ Ντάνιελ Κάμπος Γούιτιτς». Το περίεργο είναι ότι τόσο ο «Ντάνιελ Κάμπος» όσο και η «Μαρία Τσάλλα» είχαν δεσμούς στις χώρες που δρούσαν στο εξωτερικό και το ακόμα πιο εξωφρενικό είναι ότι οι σύντροφοί τους δεν είχαν αντιληφθεί πως δίπλα τους κοιμόταν ένας κατάσκοπος.
Μάλιστα ο Έλληνας φίλος της κατασκόπου έπεσε από τα σύννεφα όταν ενημερώθηκε καθώς όπως είπε στην ΕΥΠ σχεδίαζαν το γάμο τους.
Παρόμοια η κατάσταση και με τον «Ντάνιελ Κάμπος» που έφυγε ξαφνικά και χωρίς να ειδοποιήσει κανέναν για διακοπές στη Μαλαισία με τη σύντροφό του στη Βραζιλία να μην ξέρει τίποτα και να δηλώνει την εξαφάνισή του στις Αρχές της χώρας, αλλά και μέσω των social media, όπου τον αναζητούσε από τις 9 Ιανουαρίου.
Στρατηγείο των Ρώσων στην Ασία;
Ένα άλλο ερώτημα που προκύπτει αν υπάρχει κάποιο κρυφό στρατηγείο της FSB σε χώρες της Ασίας ή της Κεντρικής Αμερικής καθώς η «Μαρία Τσάλλα» όταν εγκατέλειψε την Ελλάδα, βρέθηκε στην Ινδία και εν συνεχεία στην Ταϊλάνδη, ενώ όπως προκύπτει ο «Ντάνιελ Κάμπος» βρέθηκε από τη Βραζιλία στη Μαλαισία.
Αυτό ίσως σημαίνει ότι οι ρωσικές μυστικές υπηρεσίες έχουν στρατηγείο όπου ανακαλούν και κρύβουν τους πράκτορες που κοντεύουν να αποκαλυφθούν.
Ακόμα από τις αναρτήσεις της φαίνεται ότι ταξίδεψε στο Ούρο Πέτρο, μια πόλη της νοτιοανατολικής Βραζιλίας, τέλη Σεπτεμβρίου με αρχές Οκτωβρίου του 2019, δηλαδή όταν βρισκόταν στην Ελλάδα. Οι Αρχές θεωρούν βέβαιο, πως σκοπός ήταν να επισκεφθεί τον πράκτορα σύζυγό της.
Το δρομολόγιο της «Μαρίας Τσάλλα» μέχρι την Ελλάδα
Η «Μαρία Τσάλλα» έφυγε το 2017 από τη Ρωσία με προορισμό το Μεξικό. Έτσι εξηγείται και το διαβατήριο με το οποίο εισήλθε στην Ελλάδα και το οποίο ήταν υπηκόου της χώρας καθώς φαινόταν ως Μεξικάνα και Ελληνίδα με διπλή υπηκοότητα.
Το 2018 έφυγε από το Μεξικό και ήρθε στην Ελλάδα ως παιδί ομογενών. Η ΕΥΠ ενημερώθηκε πως η κατάσκοπος έφυγε από τη χώρα μας στις 4 Ιανουαρίου, όταν και εντοπίζεται και το τελευταίο στίγμα του κινητού της τηλεφώνου, με προορισμό την Ινδία. Οι αξιωματούχοι της ΕΥΠ εκτιμούν πως μπορεί να πήγε στην Ταϊλάνδη αφού αυτό είχε πει στην κοπέλα που δούλευε μαζί της στο κατάστημα με τα πλεκτά.
«Θα φύγω από την Ελλάδα γιατί έχω σκοπό να κάνω ένα μεγάλο ταξίδι στην Άπω Ανατολή. Θα πάω Ταϊλάνδη και Ινδία. Δεν με ενδιαφέρει τίποτα στην Ελλάδα, ούτε το μαγαζί, κράτα τα όλα εσύ», της
Στο επίκεντρο τα ταξίδια της «Μαρίας Τσάλλα»
Στο «στόχαστρο» των Αρχών έχουν μπει και τα ταξίδια της κατασκόπου τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Ως «Μαρία Τσάλλα» φαίνεται να έχει κάνει ένα ταξίδι στη Γαλλία και τρία εντός της χώρας μας.
Σύμφωνα με τον Alpha, στο στόχαστρο μπαίνει η επίσκεψη που έκανε σε ακριτικές περιοχές και ιδιαίτερα στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης όπου αποβιβάζονται αμερικανικές δυνάμεις με προορισμό την Ουκρανία και είναι κάτι που απασχολεί την τελευταία διετία τη Ρωσία.
Ακόμα εξετάζονται μία επίσκεψη στην Κόνιτσα και μία στη Λάρισα, όπου υπάρχει το αεροδρόμιο με αμερικανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drone) που πετούν πάνω από τη Μαύρη Θάλασσα.