Βιωματική εκπαίδευση των μηχανικών εμπορικού ναυτικού με το Express Skiathos

0
18
Express Skiathos

Στο πλαίσιο των προγραμματισμένων δραστηριοτήτων του σχολικού έτους 2017-2018 η Γ΄ τάξη της ειδικότητας Μηχανικών Εμπορικού Ναυτικού του Ναυτιλιακού Τομέα του 2ου ΕΠΑ.Λ Ν.ΙΩΝΙΑΣ πραγματοποίησε εκπαιδευτική-πρακτική εκπαίδευση με το επιβατηγό πλοίο «EXPRESS SKIATHOS» λαμβάνοντας μέρος στο ταξίδι Βόλος-Σκιάθος-Βόλος. Το ταξίδι αυτό ήταν και φέτος μια ακόμη προσφορά της Ναυτιλιακής εταιρίας «HELLENIC SEAWAYS».

Συνοδοί των μαθητών ήταν οι καθηγητές του Ναυτιλιακού Τομέα κ. Μπαντώλας Στέφανος, Ρήγας Αντώνιος και Παρίσης Δημήτριος.
Οι μαθητές και οι καθηγητές δέχθηκαν την άψογη φιλοξενία του Πλοιάρχου κ. Κομπογιάννη Αθανασίου και του Α΄ Μηχανικού κ. Μπουντούκου Χρύσανθου.

Κύριος σκοπός του εκπαιδευτικού ταξιδίου-πρακτικής εξάσκησης ήταν η απόκτηση εμπειριών από τη θέση για την οποία εκπαιδεύονται οι μαθητές ως μελλοντικοί μηχανικοί, συμμετέχοντας ως ενεργά μέλη του πληρώματος, ώστε να κατανοήσουν καλύτερα τη λειτουργία των μηχανών του πλοίου, των βοηθητικών μηχανημάτων, των σωστικών μέσων, των πυροσβεστικών μέσων, να δουν από κοντά τα όργανα ναυσιπλοΐας, της πλοήγηση του πλοίου, αλλά και του τρόπο ζωής και των συνθηκών του επαγγέλματος.

Στόχος των καθηγητών είναι ότι με την εναλλασσόμενη εκπαίδευση μεταξύ πλοίου και σχολείου, οι μαθητές να αξιοποιούν και να αφομοιώνουν τις γνώσεις και τις δεξιότητες που αποκτήσαν μέσα από την διδασκαλία και τις εργαστηριακές ασκήσεις κατά την διάρκεια της φοίτησής τους στο σχολείο.

Μαθητές και καθηγητές ευχαριστούν τον ύπαρχο κ. Βαβάτσικο Νικόλαο και την ηλεκτρολόγο-μηχανικό Ε.Ν κα. Θεοδώρου Ζωή του «EXPRESS SKIATHOS» για την άψογη ενημέρωση, συμβάλλοντας με τον τρόπον τους στη καλύτερη και πληρέστερη εκπαίδευσή των μαθητών μας. Επίσης ευχαριστούν την εταιρία «HELLENIC SEAWAYS» και όλους αυτούς που βοήθησαν για την δωρεά του εκπαιδευτικού ταξιδίου.

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ