Βραβεύτηκαν από το Επιμελητήριο Μαγνησίας εταιρείες της Μαγνησίας που πρωτοπορούν

0
31
Epimelitirio Magnesia

Τις εταιρείες από την Μαγνησία Sdeng που δραστηριοποιείται στον σχεδιασμό πλατφορμών για εξόρυξη πετρελαίου και Ρούσσας της οποίας τα τυροκομικά της προϊόντα εξάγονται στο εξωτερικό καθώς και τον Δήμο Αλοννήσου για τις πρωτοβουλίες του στη χρήση της χάρτινης σακούλας, βράβευσε χθες το Επιμελητήριο Μαγνησίας.
Η τελετή βράβευσης πραγματοποιήθηκε στο συγκρότημα Τσαλαπάτα στο πλαίσιο της γενικής συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Μαγνησίας.

«Είναι πολύ σημαντικό που στη δύσκολη οικονομική συγκυρία υπάρχουν επιχειρήσεις που ξεχωρίζουν με την πορεία και την εξωστρεφή δράση, τα καινοτόμα τους προϊόντα. Και αυτές τις εταιρείες βραβεύουμε, ενώ παράλληλα το Επιμελητήριο βραβεύει και τον Δήμο Αλοννήσου δείχνοντας τις οικολογικές του ευαισθησίες. Εμείς επαινούμε τον Δήμο Αλοννήσου για τη χρήση της χάρτινης σακούλας. Εξάλλου σε λίγο καιρό θα εφαρμόζεται και φόρος για τη χρήση της πλαστικής σακούλας» ανέφερε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μαγνησίας κ. Αριστοτέλης Μπασδάνης.

Ο διαχειριστής της εταιρείας Sdeng κ. Άρης Θεοδώρου ανέφερε πως «είναι τιμή μας που μας κάλεσε το Επιμελητήριο για να μας βραβεύσει. Και ήρθαμε στην εκδήλωση για να δώσουμε ελπίδα, ότι υπάρχει αύριο για την ελληνική επιχείρηση μέσα από την καινοτομία. Παράλληλα στέλνουμε το μήνυμα ότι οι επιχειρήσεις θα πρέπει να κοιτάξουν προς την εξωστρέφεια και να ελπίζουν για το μέλλον».

Αναφερόμενος στην εταιρεία που ιδρύθηκε πριν έξι χρόνια από ομάδα μηχανικών, είπε πως «σχεδιάζουμε για όλον τον πλανήτη και τις μεγαλύτερες πετρελαϊκές εταιρείες πλατφόρμες εξόρυξης πετρελαίου. Βέβαια η έδρα μας είναι στον Βόλο».

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας Ρούσσας κ. Αλέξανδρος Μποτός επισήμανε πως η εταιρεία εξάγει τα τυροκομικά προϊόντα της σε 35 χώρες του εξωτερικού. Το 90-95% της ποσότητας που παράγουμε, εξάγονται στο εξωτερικό και αυτή την περίοδο έχουμε ολοκληρώσει ένα μεγάλο επενδυτικό έργο αξίας 10.000.000 ευρώ. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε το Επιμελητήριο που μας βραβεύει. Αυτή η τιμή απευθύνεται περισσότερο στους εργαζόμενους της εταιρείας που με πολλή προσπάθεια έχουμε καταφέρει να είμαστε σε πολύ μεγάλο βαθμό εξωστρεφείς».

Πρόσθεσε δε πως «παρότι το επιχειρείν στην Ελλάδα είναι ένας μαραθώνιος για πολύ δυνατούς αθλητές θέλουμε να δώσουμε ένα μήνυμα ελπίδας σε όλους τους επιχειρηματίες και να πούμε πως το μέλλον είναι εδώ, είναι για εμάς, και χρειάζεται πολλή μεγάλη προσπάθεια».

Ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης ανέφερε πως «εδώ και αρκετά χρόνια ο Δήμος μας έχει αγκαλιάσει δράσεις που αφορούν στο περιβάλλον το οποίο αποτελεί και το συγκριτικό πλεονέκτημα του τόπου μας»

Φωτό: Από αριστερά οι κ.κ. Αλέξανδρος Μποτός, Άρης Θεοδώρου, Αριστοτέλης Μπασδάνης, και Πέτρος Βαφίνης

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ