Γιατί έδωσε και τρίτη κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου – Τι ερευνά η Αστυνομία

Με νέες αλλά και συμπληρωματικές καταθέσεις συνεχίζεται η έρευνα της Αστυνομίας για τις συνθήκες του σοβαρού τραυματισμού του Βασίλη Τόπαλου που είχε ως συνέπεια τον θάνατο του 16χρονου πρωταθλητή πυγμαχίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της υποδιεύθυνσης αντιμετώπισης αθλητικής βίας της ΕΛΑΣ που έχουν αναλάβει την υπόθεση, διευρύνουν τον κύκλο των ατόμων που θα κληθούν για κατάθεση προκειμένου να εξαντλήσουν κάθε πιθανότητα εμπλοκής άλλου πυγμάχου στον τραυματισμό του 16χρονου.

Οι αστυνομικοί που ερευνούν την υπόθεση λαμβάνουν καταθέσεις από όσα άτομα βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο γυμναστήριο, δίνοντας την απαραίτητη προσοχή και στις λεπτομέρειες τόσο των ασκήσεων που έκαναν οι αθλητές, όσο και των κινήσεων του αδικοχαμένου 16χρονου.

Νέα κατάθεση του ιδιοκτήτη
Για τον λόγο αυτό την Κυριακή κλήθηκε για τρίτη φορά και έδωσε νέα συμπληρωματική κατάθεση ο ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου στην Καλλιθέα όπου τραυματίστηκε ο Βασίλης Τόπαλος.

Σύμφωνα με όσα μετέδωσε το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA, αυτό που του ζητήθηκε ήταν η λίστα και τα ονόματα όλων των αθλητών, όλων των πυγμάχων που βρέθηκαν στο γυμναστήριο από την 1η Δεκεμβρίου.

Η έρευνα της αστυνομίας θα ξεκινήσει από τις αρχές Δεκεμβρίου καθώς ο 16χρονος πυγμάχος πήγαινε το τελευταίο διάστημα για προπόνηση στο συγκεκριμένο Σύλλογο Πυγμαχίας.

Τέσσερις ακόμα καταθέσεις

Ταυτόχρονα, ολοκληρώθηκαν και οι καταθέσεις τεσσάρων ακόμη πυγμάχων, οι οποίοι βρίσκονταν στην τελευταία μοιραία προπόνηση που συμμετείχε και ο 16χρονος.

Οι αθλητές έδωσαν πληροφορίες για το τι ακριβώς συνέβη το πρωινό εκείνο με τον βαρύτατο τραυματισμό του 16χρονου, ο οποίος δυστυχώς κατέληξε στον θάνατό του.

Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται να ολοκληρωθεί η έρευνα από την Αθλητική βία και αφού δοθούν τα τελικά αποτελέσματα από τον ιατροδικαστή Πειραιά. Στη συνέχεια αναμένεται ολόκληρος ο φάκελος να σταλεί στον Εισαγγελέα και στον Ανακριτή ο οποίο αφού μελετήσουν τα στοιχεία θα κρίνουν αν είναι ικανά προκειμένου να προχωρήσουν στην απαγγελία κατηγοριών.

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του MEGA ο έμπειρος προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης, έκανε λόγο για έγκλημα εάν αποδειχτεί ότι ο 16χρονος συμμετείχε σε αγώνα προσομοίωσης, το πολυσυζητημένο σπάρινγκ, όπως αποκαλείται, εκείνο το μοιραίο πρωινό της 16ης Δεκεμβρίου.

Ο πρώην πρωταθλητής και προπονητής πυγμαχίας Γιάννης Αϊδινιώτης μιλώντας στο MEGA, τόνισε ότι ο ταλαντούχος αθλητής μετά τους πανευρωπαϊκούς του Σεπτεμβρίου δεν θα έπρεπε να γυμνάζεται εντατικά, δεν θα έπρεπε να πηγαίνει σε οποιοδήποτε γυμναστήριο χωρίς τον προπονητή του.

«Έγκλημα αν αποδειχθεί… »

«Εγώ αν ήμουν προπονητής του θα τον έστελνα διακοπές ένα μήνα, ούτε από γυμναστήριο να περνάει απέξω. Αφού βέβαια έκανε όλες τις εξετάσεις ιατρικές μετά από τέτοια καταπόνηση. Να βγάλεις έναν πρωταθλητή Ευρώπης που δεν έχεις βγάλει ποτέ και δεν τον φυλάς σαν κόρη οφθαλμού;», δήλωσε.

«Μπήκε στο θρόνο, θα πηγαίνει στα τσίρκα να μαλώνει και θα πηγαίνει στο κάθε σύλλογο να τον κάνουν τι; Με τους συλλόγους υπάρχουν άνθρωποι που παίζουν ξύλο, τον βλέπουν »τώρα ήρθε εδώ κάτσε να τον ταπεινώσουμε». Υπάρχει και αυτό. Και αν δεν είναι ο προπονητής έμπειρος να τον φρενάρει, τι γίνεται; Δεν έχω δει μέχρι τώρα αθλητή να μπαίνει στο μπάνιο – και είμαι 64 χρονών – δεν έχω δει κανένα να πέφτει», δήλωσε.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή