Δεν ήξερε κολύμπι ο 28χρονος αγνοούμενος – Το «έγκλημα» με τη σήμανση στην παραλία

Κάποιοι ανεγκέφαλοι έβγαλαν τις προειδοποιητικές πινακίδες και οι τρεις φίλοι δεν γνώριζαν τους κινδύνους στο σημείο που βούτηξαν στη Χαλκιδική. Ο 28χρονος παραμένει αγνοούμενος και οι ελπίδες έχουν αρχίσει να αργοσβήνουν…

Άκαρπες οι έρευνες στη Χαλκιδική για τον 28χρονο που παραμένει αγνοούμενος. Τα νέα στοιχεία εντείνουν τους φόβους, καθώς ο νεαρός τουρίστας από τη Βόρεια Μακεδονία, δεν ήξερε κολύμπι. Παρασύρθηκε πάνω στη χαρά της στιγμής και βούτηξε στη θάλασσα, μαζί με δύο φίλους του, που διασώθηκαν. Κανένας από τους νεαρούς δεν γνώριζε την επικινδυνότητα του σημείου στο Ποσείδι.

Κάποιοι είχαν βγάλει τις προειδοποιητικές πινακίδες που υπήρχαν και έτσι οι περισσότεροι από τους τουρίστες δεν γνώριζαν για τα ισχυρά θαλάσσια ρεύματα που υπάρχουν ακόμα και σε μέρες που επικρατεί άπνοια. Οι τρεις φίλοι έκαναν πάρτι γενεθλίων για τον έναν και κάποια στιγμή βούτηξαν στη Χαλκιδική. Πολύ γρήγορα βρέθηκαν να δίνουν μάχη για τη ζωή τους.

O 28χρονος που βούτηξε πρώτος στη «Μύτη» στο Ποσείδι στη Χαλκιδική, ήθελε να ζήσει την εμπειρία. Ωστόσο, όταν αποφάσισαν να βουτήξουν στη θάλασσα, τα υπόγεια ρεύματα στο σημείο ήταν αρκετά δυνατά, με αποτέλεσμα να τους παρασύρουν. Από τις αναζητήσεις του Λιμενικού βρέθηκαν οι δύο άντρες, ενώ συνεχίζεται η επιχείρηση εντοπισμού για τον 28χρονο.

Ο δήμος Κασσάνδρας στη Χαλκιδική θα ξεκινήσει το επόμενο διάστημα τις απαραίτητες εργασίες, ώστε να τοποθετηθούν άμεσα ταμπέλες για να προειδοποιούν τους τουρίστες για τα ορμητικά νερά που υπάρχουν στο σημείο, για να μην επαναληφθούν πανομοιότυπα περιστατικά στο μέλλον. Επίσης, παλιότερα ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κασσάνδρας είχε βάλει ταμπέλες στο σημείο, ωστόσο κάποιος πήγε και τις έβγαλε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 28χρονος που αγνοείται δεν γνώριζε καλά κολύμπι και η κατάστασή του κρίνεται εξαιρετικά δύσκολη, διότι έχουν περάσει αρκετές ώρες από την ώρα που χάθηκαν τα ίχνη του, στη θάλασσα. Όμως, η εύρεση του 30χρονου το μεσημέρι της Κυριακής, αναζωπύρωσε τις ελπίδες της κοινότητας και των στελεχών του Λιμενικού, όταν εντοπίστηκε 15 μίλια ανοιχτά προς την Κατερίνη, από ελικόπτερο.

   

«Ο 30χρονος έφτασε στο ΚΥ Κασσανδρείας εμφανώς αφυδατωμένος, ωστόσο η πολύ καλή φυσική του κατάσταση και το γεγονός πως ήταν δεινός κολυμβητής του έσωσαν τη ζωή. Φυσικά, μεγάλο ρόλο έπαιξε και η μπάλα που βρήκε, με αποτέλεσμα να τον κρατήσει στην επιφάνεια της θάλασσας. Επίσης, διαχειρίστηκε πολύ καλά την κατάσταση, δηλαδή δεν κούραζε καθόλου τον εαυτό του και άφηνε τα θαλάσσια ρέματα να τον «παίρνουν» μαζί τους, ήταν αρκετά ψύχραιμος» αναφέρει στο grtimes.gr, η δήμαρχος Κασσάνδρας, Αναστασία Χαλκιά.

Εγγραφείτε στην ομάδα Magnesianews στο Viber για να λαμβάνετε ενημερώσεις.

Ακολουθήστε τη ροή Magnesianews στο Google News και μείνετε σε επαφή με ότι συμβαίνει.

Πηγή