Διαθέσιμη η λειτουργία μεταφοράς eSIM μεταξύ των συσκευών σας Android

0
3

Oι eSIM σιγά σιγά θα αντικαταστήσουν τις φυσικές κάρτες SIM. Όντας ενσωματωμένες στη συσκευή σας, εξαλείφουν την ανάγκη να αφαιρέσετε την κάρτα SIM από αυτή όταν θέλετε να κάνετε μια αλλαγή. Η ευκολία χρήσης λογισμικού για τη λήψη και την παροχή προγραμμάτων SIM είναι δεδομένη αλλά η μεταφορά της eSIM μεταξύ συσκευών δεν είναι τόσο εύκολη.

Για να μετακινήσετε τα στοιχεία, συχνά χρειάζεται να περάσετε ξανά από ολόκληρη τη διαδικασία ρύθμισης, η οποία μπορεί να κυμαίνεται από απλή χρήση της εφαρμογής της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας σας έως επίσκεψη σε ένα κατάστημα για σάρωση κωδικού QR. Ενώ οι eSIM απλοποιούν τις αλλαγές παρόχου ή σχεδιάζουν δοκιμές, φέρνουν νέες προκλήσεις στις μεταβάσεις συσκευών.

Η Google κυκλοφόρησε, όμως, τώρα το εργαλείο μεταφοράς eSIM για το Android. Αν και η εταιρεία ήταν αυστηρή σχετικά με τις ιδιαιτερότητες και την ημερομηνία κυκλοφορίας αυτής της λειτουργίας, η πρακτική εφαρμογή της έγινε αντιληπτή από τους χρήστες που έστησαν το Pixel 8 τους. Οι χρήστες μπορούσαν να μεταφέρουν την eSIM της T-Mobile στο Pixel 8 από την παλαιότερη συσκευή τους Pixel , γεγονός που έκανε ορισμένους να πιστέψουν ότι η δυνατότητα μπορεί να περιορίζεται στις συσκευές της Google. Ωστόσο, αποδεικνύεται ότι αυτό δεν ισχύει.

Κατά την εγκατάσταση του ολοκαίνουργιου Galaxy S24 Ultra, ένας από τους αναγνώστες του Android Police αποφάσισε να χρησιμοποιήσει το εργαλείο μεταφοράς SIM της Samsung. Τότε εμφανίστηκε ένα αναδυόμενο παράθυρο στο κοντινό τους LG V60 ThinQ που τους κάλεσε να μεταφέρουν την κάρτα SIM στο Galaxy S24 Ultra σαρώνοντας έναν κωδικό QR. Aυτό λειτούργησε και με συσκευή Pixel 8 Pro προς το Galaxy S24 Ultra.

H Samsung βοήθησε πολύ με αυτή την αλλαγή. Το εργαλείο μεταφοράς SIM, που αρχικά προστέθηκε στην έκδοση One UI 5.1, στο παρελθόν υποστήριζε μόνο τη μεταφορά προφίλ eSIM μεταξύ συσκευών Galaxy. Ένας tipster, ο FragmentedChicken, στο Reddit, παρατήρησε μια ανεπαίσθητη αλλαγή στη γλώσσα του εργαλείου στην τελευταία ενημέρωση One UI 6.1. Το εργαλείο τώρα υποδεικνύει συμβατότητα με συσκευές που δεν είναι Galaxy, υπονοώντας μια ευρύτερη χρηστικότητα.

Δυστυχώς, η δυνατότητα περιορίζεται σε κάποιους χρήστες αφού, μέχρι στιγμής, φαίνεται να λειτουργεί αποκλειστικά με τα προφίλ eSIM της T-Mobile, ευθυγραμμιζόμενη με την προηγούμενη αναφορά της Google στο MWC 2023 ότι η Deutsche Telekom, η μητρική εταιρεία της T-Mobile, θα ήταν ένας από τους πρώτους παρόχους που θα την υποστήριζαν.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ