Διεθνής διάκριση της Σκοπέλου

0
17
DanceFestSkopelos

Σημαντική διάκριση αποτελεί για τη Σκόπελο η ένταξη του 6ου Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» στο πρόγραμμα εκδηλώσεων για το Ευρωπαϊκό Ετος Πολιτιστικής Κληρονομιάς 2018, λαμβάνοντας το αντίστοιχο σήμα.

Το Ευρωπαϊκό Ετος Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΕΠΚ)(https://europa.eu/cultural-heritage/about_el) έχει ως στόχο να ενθαρρύνει περισσότερα άτομα να ανακαλύψουν και να ενστερνιστούν την πολιτιστική κληρονομιά της Ευρώπης, και να ενισχύσει την αίσθησή τους ότι ανήκουν σε έναν κοινό ευρωπαϊκό χώρο. Το σύνθημα του ΕΕΠΚ είναι: «Η κληρονομιά μας: όταν το παρελθόν συναντά το μέλλον».

Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος βρίσκεται η Σκόπελος και το κορυφαίο φεστιβάλ που θα πραγματοποιηθεί στις 25, 26 και 27 Αυγούστου στη Σκόπελο, με τη συμμετοχή περισσοτέρων από 600 χορευτών και 7.500 θεατών.

Το τριήμερο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» επιστρέφει για έκτη χρονιά, και η διαδικασία για την υποβολή αιτήσεων συμμετοχής ξεκίνησε, προσελκύοντας το ενδιαφέρον χορευτικών συγκροτημάτων από διάφορες περιοχές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της τριήμερης γιορτής, το νησί θα συντονιστεί μουσικά και χορευτικά με διαφορετικές παραδόσεις και πολιτισμούς, προβάλλοντας την ποικιλομορφία τους, τον πλούτο και το βάθος τους, ενώ θα υποδεχθεί παραδοσιακά χορευτικά συγκροτήματα ντυμένα με τις παραδοσιακές ενδυμασίες τους, φέρνοντας ένα ξεχωριστό χρώμα.

Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος» διοργανώνεται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Πλέγμα», προς τιμή του εμπνευσμένου χοροδιδάσκαλου Διαμαντή Παλαιολόγου.

Οι σημαντικές διακρίσεις που έχει αποσπάσει υποδηλώνουν την ευρεία απήχηση που έχει, τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό. Το Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», μέλος του European και του Word Folklore Festival Association, έλαβε στον φετινό διαγωνισμό Τourism Awards 2016 το βραβείο SILVER για τη Σκόπελο και τη διοργάνωση του φεστιβάλ. Το 2016 απέσπασε το βραβείο SILVER στην κατηγορία «Πολιτισμός» των Best City Awards. Επιπλέον, έχει αποτελέσει αντικείμενο ακαδημαϊκών ερευνών και μελετών ελληνικών και ξένων πανεπιστημιακών ιδρυμάτων, ενώ έχει παρουσιασθεί ως παράδειγμα καλής πρακτικής σε πολυάριθμα επιστημονικά συνέδρια.

Οραμα των διοργανωτών και της μεγάλης ομάδας των εθελοντών του είναι η καθιέρωση του φεστιβάλ ως μια ανοικτή γιορτή που θα φέρνει κοντά χορευτές και συγκροτήματα από ολόκληρο τον κόσμο, και η ανάδειξη της Σκοπέλου ως κέντρο λαϊκού πολιτισμού και παράδοσης.

Οι ενδιαφερόμενοι, αφού ανατρέξουν στους όρους συμμετοχής, μπορούν να υποβάλουν αιτήσεις συμμετοχής ηλεκτρονικά, μέσω του δικτυακού τόπου του φεστιβάλ: www.dancefestival.gr , με καταληκτική ημερομηνία την 31η Μαρτίου 2018.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ