Εθελοντικό κινητό «νοσοκομείο» μεταβαίνει στην Αλόννησο

0
28
 ΑΙΓΑΙΟΥ

Πολυμελής ιατρική και επιστημονική ομάδα των εθελοντών «Ομάδα Αιγαίου» θα επισκεφθεί την Αλόννησο από την Παρασκευή 13 ως την Κυριακή 15 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο της δράσης της με στόχο την αναβάθμιση της ποιότητας ζωής των κατοίκων των νησιών.

Στην αποστολή θα συμμετάσχουν περίπου 70 εθελοντές και στους κατοίκους της Αλοννήσου θα δοθεί η δυνατότητα να επισκεφθούν 23 ειδικευμένους ιατρούς 16 ειδικοτήτων και να πραγματοποιήσουν, μεταξύ άλλων, αιματολογικές και βιοχημικές εξετάσεις στο πλήρως στελεχωμένο μικροβιολογικό εργαστήριο της Ομάδας.

Στοχεύοντας επίσης, στην ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού, θα λειτουργήσει εξειδικευμένο Ιατρείο Μαστού, που θα περιλαμβάνει κλινική εξέταση από ογκολόγο και εκτέλεση υπερηχογραφικού ελέγχου, ενώ θα γίνουν ομιλία και βιωματικό σεμινάριο αυτοεξέτασης, με σκοπό την ενημέρωση και πρόληψη του καρκίνου του μαστού.

Στην Αλόννησο θα λειτουργήσουν ιατρεία Αγγειοχειρουργικής, Ακτινολογίας, Γυναικολογίας-Μαιευτικής, Γυναικολογικού Υπερήχου, Δερματολογίας, Μαστού – Υπερήχου Μαστού, Μικροβιολογίας, Ογκολογίας, Οδοντιατρικής, Ορθοπεδικής, Ουρολογίας, Οφθαλμολογίας, Παθολογίας, Παιδιατρικής, Πνευμονολογίας, Γενικής Χειρουργικής, Ψυχιατρικής και ΩΡΛ.

 

magnesianews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ