Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου: «Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε»

0
36
Logo Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου

5-10-2020

Με μεγάλη μας έκπληξη παρακολουθήσαμε στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο, διάφορους Δημοτικούς Συμβούλους να τοποθετούνται κατά της Τουριστικής Ανάπτυξης του νησιού μας. 

Ακούσαμε δηλώσεις όπως: «Η Σκιάθος είναι κορεσμένη από ξενοδοχεία», «Δεν χρειαζόμαστε άλλα ξενοδοχεία» κλπ. 

Πρόκειται για δηλώσεις, οι οποίες μας θλίβουν και τις οποίες ειλικρινά δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε. Πιστεύαμε πως όλοι γνώριζαν ότι ο τουρισμός είναι η σημαντικότερη πηγή εισοδήματος στο νησί μας. Πως τα ξενοδοχεία μας, προσφέρουν θέσεις εργασίας και έσοδα στην τοπική κοινωνία και οικονομία. 

Ακόμα και αν κάποιος είναι για τους δικούς του λόγους αντίθετος στην Τουριστική Ανάπτυξη, οι επενδύσεις υλοποιούνται βάσει συγκεκριμένων νομοθετικών ρυθμίσεων, οι οποίες θέτουν τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις και στις οποίες το Δημοτικό Συμβούλιο δεν μπορεί και δεν πρέπει να παραβλέπει. Τις ρυθμίσεις αυτές πρέπει να εφαρμόζει ο Δήμος και οι υπηρεσίες του, ενεργώντας πάντα στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και των καθηκόντων τους. 

Ως Ένωση Ξενοδόχων είναι υποχρέωση μας, να προασπίζουμε τα νόμιμα δικαιώματα των ξενοδόχων – μελών μας. Δυστυχώς, τον τελευταίο καιρό έχουμε γίνει μάρτυρες ενός άδικου πολέμου που υφίσταται ορισμένοι συνάδελφοι μας, τον οποίο δεν μπορούμε παρά να καταδικάσουμε. Απειλές και εκφοβισμοί είναι πέρα της λογικής μας. 

Καλούμε, για μια ακόμα φορά, τον Δήμαρχο και τους Δημοτικούς Συμβούλους του νησιού να επαναξιολογήσουν την στάση τους απέναντι μας. 

Στις δύσκολες μέρες που διανύουμε οι αντιπαραθέσεις δεν έχουν θέση. Μόνο ενωμένοι μπορούμε να τα καταφέρουμε.

Η αγάπη όλων μας για τον τόπο μας μπορεί και πρέπει να αποτελέσει το θεμέλιο λίθο πάνω στον οποίο θα οικοδομήσουμε μια ειλικρινή συνεργασία που θα είναι προς το συμφέρον όλων.

Με εκτίμηση, 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης Ξενοδόχων Σκιάθου 

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ