Το συγκινητικό σκίτσο με τον Άρη και την Κλαίρη Ντυμένοι στα λευκά στον τρούλο του ναού που καταστράφηκε

Ένα συγκινητικό σκίτσο για τον καταστροφικό σεισμό που σημειώθηκε την Παρασκευή στη Σάμο και είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο παιδιά, 15 και 17 ετών, δημιούργησε ο γνωστός σκιτσογράφος Χρήστος Παπανίκος.

Μια εικόνα, χίλιες λέξεις λένε, και πραγματικά ο δημιουργός του σκίτσου, μέσα από αυτό, περιγράφει όλα όσα δεν μπορούμε να εκφράσουμε με λόγια, για τη δοκιμασία στην οποία βρίσκεται η Σάμος, έπειτα από τα φονικά 6,7 Ρίχτερ που χτύπησαν το νησί.

Στο σκίτσο του, ο Χρήστος Παπανίκος αποτυπώνει την εικόνα καταστροφής που επικρατεί στη Σάμο, την επόμενη μέρα. Συγκεκριμένα, απεικονίζει τις σοβαρές ζημιές που υπέστη o εμβληματικός ναός της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στο Καρλόβασι, που είναι από τους μεγαλύτερους στα Βαλκάνια, με το μήνυμα: «Σάμος – Κουράγιο».

Αυτό όμως που συγκλονίζει είναι οι φιγούρες των δύο παιδιών, του 17χρονου Άρη και της 15χρονης Κλαίρης, που χάθηκαν άδικα και αδόκητα, να κάθονται στην άκρη του τρούλου της εκκλησίας ντυμένοι στα λευκά, ως γαμπρός και νύφη…

Τα δύο παιδιά καταπλακώθηκαν από τοίχο ενός εγκαταλελειμμένου κτιρίου, την ώρα που γυρνούσαν από το σχολείο.

Το σκίτσο που ανέβηκε στον λογαριασμό του σκιτσογράφου στο Facebook, όπως ήταν φυσικό, προκάλεσε πολλά και συγκινητικά σχόλια.

Πηγή