Κορωνοϊός: Η χρονική διάρκεια της μεταδοτικότητας του ιού…

0
56
Covid 19 Blue

Η χρονική διάρκεια της μεταδοτικότητας του κορονοϊού απασχολεί τους επιστήμονες σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική μελέτη ένας φορέας είναι πιο μεταδοτικός στο αρχικό στάδιο της λοίμωξης, όταν συνήθως έχει και μεγαλύτερο ιικό φορτίο.

Γι’ αυτό, σύμφωνα με τους επιστήμονες, είναι κρίσιμη η έγκαιρη απομόνωση όσων έχουν μολυνθεί.

Πάντως προηγούμενες μελέτες κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι οι ασθενείς με λοίμωξη COVID-19 ήπιας και μέτριας βαρύτητας πιθανότατα δεν είναι μεταδοτικοί μετά την 10η ημέρα από την έναρξη των συμπτωμάτων.

Ωστόσο, υπάρχουν ενδείξεις ότι ασθενείς με σοβαρή νόσο καθώς και οι ανοσοκατεσταλμένοιμπορεί να μεταδίδουν τον SARS-CoV-2 για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Νέες οδηγίες από CDC

Μετά από αυτές τα νέα ευρήματα οι επιστήμονες του Κέντρου Ελέγχου Νοσημάτων (CDC) των ΗΠΑ συστήνουν

– Για τα περισσότερα άτομα με λοίμωξη COVID-19, η απομόνωση και οι προφυλάξεις μπορούν γενικά να διακοπούν 10 ημέρες μετά την έναρξη των συμπτωμάτων και την απουσία πυρετού για τουλάχιστον 24 ώρες χωρίς τη χρήση αντιπυρετικών, ενώ παράλληλα τα υπόλοιπα συμπτώματα βαίνουν βελτιούμενα.

Οι ανοσοκατεσταλμένοι ασθενείς και όσοι εμφάνισαν σοβαρή νόσο θα πρέπει να αξιολογούνται από τους θεράποντες ιατρούς.

 Για τα άτομα που δε θα αναπτύξουν ποτέ συμπτώματα, η απομόνωση και λοιπές προφυλάξεις μπορούν να διακοπούν 10 ημέρες μετά την ημερομηνία του πρώτου θετικού τεστ RT-PCR για SARS-CoV-2 RNA (COVID-19 τεστ).

– Δεν συστήνεται η αξιολόγηση της δοκιμασίας PCR για τη διακοπή της απομόνωσης και των προφυλάξεων εφόσον συντρέχουν οι συνθήκες που έχουν αναλυθεί προηγουμένως με βάση τα κλινικά κριτήρια.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ