Απαγορεύτηκε η εγκατάσταση εξοπλισμού Huawei 5G στη Βρετανία

Οι εταιρείες τηλεπικοινωνιών της Βρετανίας απαγορεύεται να εγκαθιστούν νέο εξοπλισμό 5G της Huawei μετά τον Σεπτέμβριο του 2021 όπως ανακοίνωσε η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου υποστηρίζοντας πως η χρήση εξοπλισμού της εταιρείας συνιστά κίνδυνο ασφαλείας για τη χώρα όπως διαβάσαμε στο naftemporiki.gr.

Η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε επίσης μια νέα στρατηγική για να αυξηθεί η ποικιλομορφία της αλυσίδας προμηθευτών 5G, που αποτελείται από μια αρχική επένδυση 250 εκ. λιρών, δοκιμές σε συνεργασία με την ιαπωνική εταιρεία NEC και τη δημιουργία νέων ερευνητικών εγκαταστάσεων.

Τον Ιούλιο η κυβέρνηση διέταξε την πλήρη απομάκρυνση του εξοπλισμού από το σύνολο του δικτύου 5G ως το 2027, εν μέσω πιέσεων από τις ΗΠΑ. Αρχικά η Βρετανία είχε αποφασίσει ο εξοπλισμός της Huawei να απομακρυνθεί από το πιο ευαίσθητο τμήμα του «κεντρικού» δικτύου της, και να αποτελεί ένα 35% το πολύ των μη κεντρικών συστημάτων. Η προθεσμία που είχε τεθεί ήταν το 2023.

Ενδιαφέρει επίσης: Οι παγκόσμιες πωλήσεις smartphones μειώθηκαν, η Huawei έχασε 21.3%

Τα δίκτυα 5G στην Ελλάδα έχουν άρωμα Σουηδίας

Οι αμερικανικές «παρεμβάσεις» πέτυχαν να θέσουν σε δεύτερο ρόλο την κινεζική τεχνολογία της Huawei σε ότι αφορά την ανάπτυξη των τηλεπικοινωνιακών δικτύων πέμπτης γενιάς (5G) στην Ελλάδα όπως σημειώνουν σε άρθρο τους Τα Νέα.

Επί ελληνικού εδάφους, η Cosmote ανακοίνωσε ήδη από τον περασμένο Μάρτιο τη συνεργασία της µε τη σουηδική Ericsson, ως κύριου προμηθευτή εξοπλισμού για το δικό της 5G δίκτυο. Η πολυεθνική Vodafone στο δίκτυο κορμού (core network) θα συνεχίσει και αυτή με την Ericsson. Η WIND Ελλάς, αρχές της εβδομάδας ανακοίνωσε ότι επέλεξε την Ericsson για το core δίκτυό της.

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδα, οι κινέζοι θα συνεχίσουν να έχουν παρουσία στις υποδομές ευρωπαϊκών και ελληνικών εταιρειών κινητής τηλεφωνίας, όχι όμως στο δίκτυο κορμού (core network), αλλά στο σκέλος του ραδιοδικτύου (κεραίες και σταθμοί βάσης).

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ