Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk [video]

Το βίντεο με το οποίο η ομάδα των Anonymous επιτίθεται στον Elon Musk και την Tesla μεταφέρει αρκετή παραπληροφόρηση. Δεν είναι λίγες οι πηγές που σχολιάζουν ότι πίσω από αυτό θα μπορούσε να κρύβεται ακόμα και το λόμπι της βιομηχανίας πετρελαίου.

Η κολλεκτίβα hackers των Anonymous συχνά έχει ακολουθήσει το δρόμο του ακτιβισμού, κάτι που φαίνεται να προσπαθεί να κάνει και στο νέο βίντεο που κυκλοφόρησε στο Internet και τιτλοφορείται ως “Anonymous Message Το Elon Musk”, δηλαδή ένα μήνυμα από τους Anonymous στον Elon Musk, ιδρυτή της Tesla.

Ένα από τα ζητήματα που γίνονται εμφανή είναι ότι ένα μεγάλο μέρος της επιχειρηματολογίας των Anonymous μοιάζει να έρχεται απευθείας από τη βιομηχανία ορυκτών καυσίμων, καθώς ακούγονται απόψεις που έχουν εκφραστεί από εκείνη την πλευρά για τον Elon Musk και την Tesla στο παρελθόν. Εκφράζεται ανοιχτά η κατηγορία ότι η εταιρεία παραγωγής ηλεκτρικών οχημάτων του Elon Musk επωφελείται από τα κυβερνητικά προγράμματα προώθησης της ηλεκτροκίνησης σε όλο τον κόσμο.

Επίθεση των Anonymous σε Tesla και Elon Musk με βίντεο

Οι Anonymous κατηγορούν τον Elon Musk ότι στηρίζει την κερδοφορία του πάνω σε αυτό το πεδίο, ενώ τονίζουν ότι οι συνθήκες εργασίας στην Tesla είναι πιεστικές για τους εργαζόμενους. Τέλος, η Tesla κατηγορείται ότι γνωρίζει για την παιδική εργασία που συμβαίνει στα ορυχεία Λιθίου για την κατασκευή των μπαταριών της. Πολλά από τα επιχειρήματα αυτά έχουν ακουστεί και στο παρελθόν, ενώ ένα μεγάλο μέρος τους προέρχεται από ελλιπείς πηγές πληροφόρησης, χωρίς ατράνταχτες αποδείξεις, κάτι που οδηγεί πολλούς στο να συνδέουν το βίντεο αυτό με την πετρελαϊκή βιομηχανία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ