Η Tile συνεργάζεται με τη Lenovo για να σας βοηθήσει να βρείτε το χαμένο σας Laptop

, Η Tile συνεργάζεται με τη Lenovo για να σας βοηθήσει να βρείτε το χαμένο σας laptop

Σε κανέναν δεν αρέσει να χάνει ακριβά gadget, αλλά κυρίως όχι έναν φορητό υπολογιστή. Αν σκεφτόσασταν να αποκτήσετε ένα από τα πρόσφατα ανακοινωθέντα ThinkPad X1 της Lenovo, έχουμε καλά νέα. Η Tile και η Lenovo συνεργάζονται για να κάνουν τους υπολογιστές ευρέως ανιχνεύσιμους μέσω της εφαρμογής Tile, ακόμη και όταν οι φορητοί υπολογιστές είναι εκτός σύνδεσης.

Αυτή είναι η δεύτερη ενσωματωμένη συνεργασία της Tile για υπολογιστή — η πρώτη ήταν με την HP. Όσο για το ποιοι φορητοί υπολογιστές Lenovo είναι συμβατοί, η λίστα περιλαμβάνει τα X1 Carbon 10th gen, X1 Yoga 7th gen και X1 Nano 2nd gen. Για να ενεργοποιήσετε τη δυνατότητα, πραγματοποιήστε λήψη και εγκατάσταση της εφαρμογής Tile Windows από το Microsoft Store. Από εκεί, ενεργοποιήστε το ThinkPad σαν να ήταν ένα Tile tracker. Μόλις γίνει αυτό, εάν χάσετε τον νέο σας γυαλιστερό φορητό υπολογιστή, μπορείτε να τον βρείτε χρησιμοποιώντας την εφαρμογή Tile για iOS ή Android.

Ένα ιδιαίτερο πλεονέκτημα είναι ότι ο φορητός υπολογιστής παραμένει ευρέως ανιχνεύσιμος ακόμα κι αν είναι απενεργοποιημένος ή εκτός σύνδεσης για έως και 14 ημέρες. Ωστόσο, επειδή λειτουργεί σαν ένας από τους ιχνηλάτες του ίδιου του Tile, υπάρχουν ορισμένοι περιορισμοί. Μία από τις πιο εύχρηστες λειτουργίες του Tile είναι να καλέσετε τη χαμένη σας συσκευή. Μπορείτε να το κάνετε αυτό και με τους υπολογιστές Lenovo, εκτός από το ότι πρέπει να βρίσκεται εντός εμβέλειας Bluetooth ή στα 250 πόδια (76 μέτρα). Εάν βρίσκεστε εκτός αυτού του εύρους, η Tile λέει ότι μπορείτε να δείτε την πιο πρόσφατη τοποθεσία ή «να ζητήσετε την βοήθεια ασφαλείας του παγκόσμιου δικτύου της Tile».

Το δίκτυο της Tile λειτουργεί παρόμοια με το δίκτυο FindMy της Apple, καθώς βασίζεται σε άλλες κοντινές συσκευές Tile για να βρει μια συσκευή που βρίσκεται εκτός εμβέλειας. Απλώς δεν είναι τόσο αποτελεσματικό, δεδομένου ότι δεν υπάρχουν τόσοι χρήστες Tile όσο και στο iPhone (η Tile λέει ότι η επιχείρηση Find with Tile έχει επεκταθεί σε περισσότερες από 40 διαφορετικές συσκευές τρίτων).

Σε κάθε περίπτωση, εάν αυτό είναι ένα χαρακτηριστικό που θέλετε, θα πρέπει να περιμένετε λίγο. Το νέο ThinkPad X1 της Lenovo δεν θα είναι διαθέσιμο μέχρι τον Μάρτιο και η ενσωμάτωση Tile δεν είναι συμβατή με παλαιότερα ThinkPads. Μάλλον δεν είναι ο νούμερο ένα λόγος για τον οποίο θα θέλατε ένα νέο ThinkPad, αλλά, τουλάχιστον, η δυνατότητα είναι

δωρεάν.

Η Μένια Ράπτη σπουδάζει δημοσιογραφία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και ασχολείται με τα social media και τη φωτογραφία.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ