Ιαπωνία: Ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης 319 TB/s στο Internet

Ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης στο Internet στην Ιαπωνία

Οι Ιάπωνες τερμάτισαν την ταχύτητα σύνδεσης στο Internet με 319 Terabits το δευτερόλεπτο, ρίχνοντας την ψηφιακή τους σκόνη σε όλους τους άλλους. Πέρα από το θέμα των συγκρίσεων, βέβαια, η εξέλιξη αυτή ανοίγει τις πόρτες σε νέες δυνατότητες online σύνδεσης.

Η ταχύτητα σύνδεσης των 319 TB/s δεν είναι κάτι απλό και δείχνει την εξέλιξη που έχει συντελεστεί στην τεχνολογία οπτικών ινών, με την Ιαπωνία να οδηγεί την κούρσα της εξέλιξης αυτής. Αξίζει να σημειωθεί ότι το επίτευγμα των Κινέζων έγινε σε μία γραμμή οπτικής ίνας μήκους μεγαλύτερου των 3000 χιλιομέτρων.

Ένα άλλο στοιχείο που είναι πολύ σημαντικό να αναφερθεί εδώ είναι ότι η ταχύτητα των 319 TB/s επετεύχθη σε μία γραμμή, η οποία είναι πλήρως συμβατή με τα υπάρχοντα δίκτυα οπτικών ινών, κάτι που εκτιμάται ότι θα μπορούσε να αλλάξει πολλά στις μελλοντικές συνδέσεις.

Για συγκριτικούς σκοπούς, αξίζει να σημειωθεί ότι το προηγούμενο ρεκόρ ταχύτητας σύνδεσης στο Internet ήταν τα 178 ΤΒ/s του 2020, δηλαδή περίπου το μισό από το νέο ρεκόρ του Ιουνίου του 2021.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ