Καλωσορίστε τα νέα Windows 11 που παρουσίασε η Microsoft

Καλωσορίστε τα νέα Windows 11 που παρουσίασε η Microsoft

Η 24η Ιουνίου 2021 είναι η ημερομηνία που η Microsoft επέλεξε για να μας δείξει το νέο της λειτουργικό σύστημα, τα Windows 11. Με ένα user interface σε περισσότερο μινιμαλιστικές γραμμές και αρκετά νέα στοιχεία, τα Windows 11 υπόσχονται μία νέα εμπειρία χρήσης του υπολογιστή.

Μία μεγάλη είδηση που προκύπτει είναι ότι τα νέα Windows 11 θα δοθούν ως δωρεάν πακέτο αναβάθμισης πάνω στα ήδη υπάρχοντα Windows 10. Οι ελάχιστες απαιτήσεις για να τρέξει το νέο λειτουργικό είναι μία CPU 64-bit, με τουλάχιστον 4GB RAM, μαζί με 64GB αποθηκευτικό χώρο. Το καινούριο λειτουργικό θα έρθει με το Windows Update, όπως συνέβαινε μέχρι σήμερα με όλες τις συγκεντρωτικές αναβαθμίσεις των Windows.

Περνώντας στις αλλαγές που φέρνουν τα Windows 11, μία από τις εμφανείς είναι η μετακίνηση της taskbar στο κέντρο, μία κίνηση που σε πολλούς θυμίζει MacOS, με το Start Menu σε ένα κεντρικό σημείο στην οθόνη. Τα Snap Groups είναι ομάδες εφαρμογών που θα μπορεί κανείς να ομαδοποιήσει τις εργασίες που εκτελεί πιο συχνά.

Το νέο λειτουργικό κάνει πιο εύκολο το multitasking, τόσο με την αυτόματη τοποθέτηση των εφαρμογών και των παραθύρων έτσι ώστε να πιάνουν όλο τον διαθέσιμο χώρο της οθόνης, ή της διπλής οθόνης που διαθέτει κανείς, όσο και με τη δυνατότητα των Windows να θυμούνται τις επιλογές σας. Έμφαση δίνεται στο gaming με μια ολόκληρη πλατφόρμα διάθεσης παιχνιδιών μέσα στο Xbox app, καθώς και με αρκετές βελτιώσεις στον τρόπο με τον οποίο προβάλλονται τα παιχνίδια στον υπολογιστή σας.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ