Μείωση προβλέψεων για την αγορά Smartphones

Μείωση προβλέψεων για την αγορά smartphones

Η κρίση επεξεργαστών και οι ελλείψεις φαίνεται να επηρεάζουν την αγορά smartphones, σύμφωνα με την Counterpoint. H πρόβλεψη για τον ετήσιο ρυθμό ανόδου πηγαίνει σε ποσοστό 6% από το αρχικό 9% που είχε υπολογιστεί.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για το 2021 έκαναν λόγο για αποστολή 1.45 δισεκατομμυρίων συσκευών smartphones στην παγκόσμια αγορά, στοιχείο που πιστοποιεί ετήσιο ρυθμό ανόδου της τάξης του 9%. Η αναθεωρημένη πρόβλεψη της Counterpoint για το 2021 κάνει λόγο για ρυθμό ανόδου 6%, κάτι που μεταφράζεται σε απόλυτο αριθμό 1.41 δισεκατομμυρίων smartphones που θα προωθηθούν στις αγορές του κόσμου.

Η Counterpoint πιστοποιεί ότι τουλάχιστον το 90% των κατασκευαστών επηρεάζεται από τις ελλείψεις σε επεξεργαστές και επιμέρους στοιχεία του εξοπλισμού των smartphones, ιδιαίτερα κατά το δεύτερο μισό του 2021. Από την άλλη μεριά, τα στοιχεία δείχνουν ότι η Apple φαίνεται να είναι εκείνη που παρουσιάζει τη μεγαλύτερη αντοχή στις ελλείψεις υλικών για τις προμήθειες στις γραμμές παραγωγής smartphones.

Σε κάθε περίπτωση, η αγορά smartphones βιώνει ενδιαφέρουσες στιγμές γεμάτες προκλήσεις…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ