Μ1 Pro και Μ1 Μax MacBook Pro: σφάλματα κατά την αναπαραγωγή βίντεο HDR στο YouTube

Σύμφωνα με μία σειρά καταγγελιών στο forum MacRumors, μερικοί κάτοχοι MacBook Pro 14ων και 16 ιντσών αντιμετωπίζουν σφάλματα πυρήνα όταν παρακολουθούν βίντεο HDR στο YouTube.

Όπως εξηγείται από τον αναγνώστη του MacRumors Cababah, η παρακολούθηση ενός βίντεο HDR στο YouTube, στο Safari και στη συνέχεια η κύλιση στα σχόλια οδηγεί σε σφάλμα πυρήνα, στο macOS Monterey 12.0.1. Η παρακολούθηση του YouTube σε πλήρη οθόνη και μετά η έξοδος από τη λειτουργία πλήρους οθόνης, μπορεί επίσης να προκαλέσει σφάλμα και μπορεί να επηρεάσει κυρίως το μοντέλο των 16GB, αν και μπορεί να επηρεαστούν και τα μοντέλα 32 και 64 GB.

Άλλοι αναγνώστες του MacRumors μπόρεσαν να επαναλάβουν το σφάλμα το οποίο φαίνεται να συμβαίνει μετά την παρακολούθηση μερικών βίντεο στο YouTube. Από τον macrumors reader spiritedaway:

Μου συμβαίνει το ίδιο σφάλμα, μέσα στις ίδιες συνθήκες, σε 4k HDR βίντεο Youtube στο Safari. Μετά το κλείσιμο της αναπαραγωγής σε πλήρη οθόνη το κλείνει τελείως και επανεκκινείται. Μπορώ να το κάνω να βγάζει αυτό το σφάλμα κάθε φορά

Από τον αναγνώστη του Macrumors Sam.b1:

Λαμβάνω το ίδιο σφάλμα, υπό τις ίδιες συνθήκες, σε αναπαραγωγή YouTube 4K HDR Safari/Chrome. Στην αρχή νόμιζα ότι θα μπορούσε να ήταν κάποιο σφάλμα του χρόνου αλλά στη συνέχεια χάλασε και στο σαφάρι. Χρησιμοποιώ Monterrey 12.0.1 16 ιντσών M1 Max με 32GB RAM. Σκέφτομαι να το ανταλλάξω, δεν είμαι σίγουρος. Ορισμένοι ιδιοκτήτες Macbook Pro, εικάζουν ότι πρόκειται για πρόβλημα με την αποκωδικοποίηση AV1, αλλά δεν είναι ακόμη σαφές ποιο είναι το συγκεκριμένο πρόβλημα ή αν είναι κάτι που μπορεί να διορθωθεί με μία ενημέρωση λογισμικού. Δεν αντιμετωπίζουν όλοι οι κάτοχοι Macbook Pro αυτό το ζήτημα, αλλά μπορέσαμε να το επιβεβαιώσουμε στις δικές μας δοκιμές.

Η έκδοση beta το mac OS monterey 12.1 ενδέχεται να διορθώσει το πρόβλημα καθώς ορισμένοι χρήστες αναφέρουν βελτιωμένη απόδοση μετά την ενημέρωση. Εάν αντιμετωπίζετε το ίδιο πρόβλημα στο YouTube ενημερώστε μας στο σχόλια.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ