Οι επεξεργαστές AMD Ryzen είναι ο επόμενος Crypto στόχος

Οι επεξεργαστές AMD Ryzen είναι ο επόμενος crypto στόχος

Η εξόρυξη κρυπτονομισμάτων έχει οδηγήσει σε κρίση την αγορά καρτών γραφικών, κάτι που αναμένεται να γίνει και με τους AMD Ryzen. Αυτό προκύπτει από την πορεία του κρυπτονομίσματος Raptoreum που είναι γνωστό και ως RTM.

Οι ειδικοί της αγοράς εκτιμούν ότι το ενδιαφέρον για τη χρήση των AMD Ryzen CPUs για τους σκοπούς της εξόρυξης κρυπτονομισμάτων θα οδηγήσει με μαθηματική βεβαιότητα σε μεγάλη ζήτηση, άρα και αύξηση της τιμής τους, εάν δημιουργηθούν σοβαρές ελλείψεις στην αγορά.

Το Raptoreum Mining Profitability Calculator, ένα ειδικό εργαλείο που επιτρέπει τον υπολογισμό των κερδών που προκύπτουν από την άντληση κρυπτονομισμάτων, ένας AMD Ryzen 5950x με hash rate 4247 h/s, έχει την ικανότητα της άντλησης 161 Raptoreum την ημέρα. Το Raptoreum έχει αξία $0.00215607, κάτι που μεταφράζεται σε 3.47 δολάρια για 125 watts ισχύος. Αυτό σημαίνει ότι η άντληση Raptoreum μπορεί να αποδώσει έως και 930.75 δολάρια το έτος.

Είναι προφανές ότι με τέτοια νούμερα η ζήτηση για τα CPU της AMD μπορεί να αυξηθεί σημαντικά. Μένει να δούμε εάν αυτό είναι αρκετό για να δημιουργηθούν ελλείψεις.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ