Οι περισσότεροι καταναλωτές προτιμούν Smartphone με τετραπλή κάμερα

Οι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

Φαίνεται πως το trend για το 2020 είναι η τετραπλή κάμερα στα smartphone, με τους καταναλωτές να τα προτιμούν έναντι λιγότερων αισθητήρων. Σύμφωνα με την εταιρεία ερευνών Omdia οι καταναλωτές πλέον αγοράζουν smartphones με τέσσερις αισθητήρες, με τις αποστολές να ξεπερνούν πλέον τις προτάσεις με τρεις ή λιγότερους αισθητήρες.

Το trend των τεσσάρων αισθητήρων ξεκίνησε στα τέλη του 2018, ενώ με το κλείσιμο του τρίτου τριμήνου του 2020 βλέπουμε πως όλοι οι καταναλωτές έχουν στραφεί σε αυτή τη λύση. Βέβαια, το να έχει κάποιος πολλαπλούς αισθητήρες στην κάμερα του smartphone του έχει και πρακτικό όφελος, καθώς η ίδια κάμερα μπορεί να έχει διαφορετικές χρήσεις, χωρίς να χάνεται η ποιότητα.

Οι καταναλωτές προτιμούν smartphone με τετραπλή κάμερα

Στο τρίτο τρίμηνο του 2020 σχεδόν το 60% όλων των αποστολών smartphone είχε τετραπλή κάμερα, με την Realme να είναι η μοναδική που δε διαθέτει ούτε μία πρόταση με μονή κάμερα. Από την άλλη, η Apple με το iPhone SE 2020 κρατάει σχεδόν μόνη της την αγορά των smartphone με μία κάμερα, με τις εξαιρετικές πωλήσεις της συσκευής.

Βέβαια, για να λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, πλέον όλες οι εταιρείες στη mid-range κατηγορία χρησιμοποιούν τετραπλό σύστημα κάμερας, δύο εκ των οποίων, macro και depth, θεωρούνται από πολλούς αχρείαστες. Οπότε, ακόμα και αν κάποιος δε θέλει τέσσερις αισθητήρες, δύσκολα θα βρει κάποια αντίστοιχη πρόταση.

Πηγή

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι και άμεσα όλα τα νέα άρθρα! Αν χρησιμοποιείτε RSS μπορείτε να προσθέσετε το Techblog.gr στη λίστα σας με αυτό τον σύνδεσμο https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ