Περιφερειακά Razer και SteelSeries μπορούν αποκτήσουν δικαιώματα διαχειριστή στα Windows 10

Πρόσφατα ανακαλύφθηκε ότι περιφερειακά της Razer που συνδέονται σε υπολογιστή με Windows 10 θα μπορούσαν εύκολα να επιτρέψει σε έναν χρήστη να λάβει δικαιώματα διαχειριστή σε αυτόν τον υπολογιστή. Σήμερα μια πολύ παρόμοια ιστορία φαίνεται να εξελίσσεται με τα περιφερειακά της SteelSeries.

Ο ερευνητής ασφάλειας Lawrence Amer (ανακάλυψε και την ευπάθεια με τα Razer) αναζητήσε αν συμβαίνει το ίδιο με περιφερειακά της SteelSeries στα Windows 10. Όταν συνδέσετε ένα πληκτρολόγιο SteelSeries, τα Windows προσπαθούν να εγκαταστήσουν την εφαρμογή SteelSeries GG, η οποία χρησιμοποιείται για τη διαχείριση ορισμένων δυνατοτήτων στα περιφερειακά SteelSeries, όπως ο φωτισμός RGB.

Χωρίς να χρειάζεται να περιγράψουμε αναλυτικά την πολλύπλοκη διαδικασία που αναφέρει ο ερευνητής, εντοπίστηκε πρόβλημα και με τα περιφερειακά της SteelSeries ενώ αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρχει πρόβλημα και με περιφερειακά άλλων κατασκευαστών…

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ