Ποιον τρόπο επιλέγει η Amazon για να αποφύγει τις αγωγές;

Η Amazon βρήκε έναν διαφορετικό τρόπο για να αποφύγει τυχόν προσφυγές των πελατών της στη Δικαιοσύνη, εναντίον της. Σε περίπτωση που ένα προϊόν της οδηγήσει σε τραυματισμό ή ζημιά, η Amazon αποζημιώνει τον καταναλωτή με 1000 δολάρια.

Η αποζημίωση των 1000 δολαρίων στις ΗΠΑ, ισχύει για προϊόντα τρίτων κατασκευαστών που πωλούνται μέσα από τα κανάλια πώλησης της Amazon. H αποζημίωση αυτή προκύπτει όταν ένα προϊόν προκαλεί φθορές στην ιδιοκτησία ή προσωπικούς τραυματισμούς. Μάλιστα, η Amazon δεν εμπλέκει στη διαδικασία κανέναν άλλο, καθώς δηλώνει ότι θα προχωρήσει άμεσα στις αποζημιώσεις των καταναλωτών.

Η κίνηση αυτή της Amazon έρχεται ως απάντηση στην Επιτροπή Ασφάλειας Καταναλωτών των ΗΠΑ, η οποία ισχυρίζεται ότι στο δίκτυο της Amazon μπορεί να βρει κανείς ένα διόλου ευκαταφρόνητο πλήθος προϊόντων που δεν ανταποκρίνονται σε βασικές προϋποθέσεις ασφαλείας, όπως είναι για παράδειγμα, ηλεκτρικές συσκευές που δεν έχουν προστασία από βραχυκυκλώματα, αισθητήρες που δεν εντοπίζουν τη βλάβη για την οποία αγοράζονται, κ.ά.

Η Amazon δίνει τις αποζημιώσεις αυτές στο πλαίσιο του προγράμματος εγγύησης A-to-Z, όπως το ονομάζει, για την αμερικανική αγορά.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ