Προβλήματα διαγραφής αρχείων στα Western Digital My Book NAS

Προβλήματα διαγραφής αρχείων στα Western Digital My Book NAS

Οι κάτοχοι Western Digital My Book NAS σε παγκόσμια κλίμακα ανακάλυψαν με τρόμο ότι πολλά αρχεία τους έχουν διαγραφεί. Η Western Digital προτρέπει τους κατόχους των σκληρών δίσκων αυτών να τους αποσυνδέσουν από το δίκτυο.

Το πρόβλημα έχει προκύψει εξαιτίας της ενεργοποίησης της επιλογής του reset στις εργοστασιακές ρυθμίσεις, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα την απώλεια όλων των αποθηκευμένων δεδομένων που υπήρχαν σε πολλές μονάδες σε διάφορες περιοχές του πλανήτη. Ένα ακόμα πρόβλημα που προέκυψε ήταν η αδυναμία των κατόχων των μοντέλων My Book NAS της Western Digital να κάνουν login στο εργαλείο διαχείρισης των δεδομένων τους από έναν browser.

Η ίδια η εταιρεία προτρέπει στους κατόχους των συσκευών αυτών να αποσυνδέσουν τις συσκευές τους από το δίκτυο, μέχρι να εντοπίσει την πηγή του προβλήματος. Οι περισσότεροι ειδικοί πιστεύουν ότι έχει γίνει κάποια επίθεση στους server της Western Digital, μέσω της οποίας έχει σταλεί μία καθολική εντολή για επαναφορά των μονάδων NAS στις εργοστασιακές τους ρυθμίσεις. Η εταιρεία, πάντως, δεν θεωρεί πολύ πιθανό αυτό το ενδεχόμενο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι συσκευές NAS της Western Digital χρησιμοποιούν το δικό τους firewall και προσφέρουν πρόσβαση στους κατόχους τους μέσω των My Book Live cloud servers.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ