Πρόβλεψη για πτώση στις αποστολές Smartphones αυτό το τρίμηνο

Πρόβλεψη για πτώση στις αποστολές smartphones αυτό το τρίμηνο

Το χρονικό διάστημα των τριών μηνών που διανύουμε ενδέχεται να δείξει μία σημαντική πτώση στις αποστολές smartphones παγκοσμίως. Τα στοιχεία και οι σχετικές προβλέψεις για την παγκόσμια αγορά smartphones προέρχονται από την Digitimes Research.

Από τον Απρίλιο έως και τον Ιούνιο του 2021, εκτιμάται ότι πολλοί κατασκευαστές, ανάμεσα στους οποίους συγκαταλέγονται οι Xiaomi, Oppo και Vivo, θα έρθουν αντιμέτωποι με τις συνέπειες της παγκόσμιας έλλειψης επεξεργαστών. Ως πρώτο δείγμα του φαινομένου αυτού παρουσιάζεται η μείωση αποστολών smartphones σε όλο τον κόσμο.

Τα στοιχεία από το πρώτο τρίμηνο του έτους δείχνουν ότι η Samsung, η Apple και η Xiaomi κατέκτησαν τις τρεις πρώτες θέσεις στις διεθνείς αποστολές smartphones, με την Samsung να κερδίζει στην κατάταξη αυτή την πρώτη θέση που είχε η Apple, σημειώνοντας αύξηση 15.9% σε σχέση με το πρώτο τρίμηνο του προηγούμενου έτους.

Οι αναλυτές της αγοράς σημειώνουν ότι η Huawei αφήνει μία θέση την οποία προσπαθούν να κατακτήσουν οι άλλοι Κινέζοι κατασκευαστές, αλλά οι ελλείψεις σε hardware μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στην προσπάθειά τους αυτή. Συνολικά, πάντως, η Digitimes Research, προβλέπει ότι τη φετινή χρονιά θα αποσταλούν στην παγκόσμια αγορά περίπου 1.4 δισεκατομμύρια μονάδες smartphones, αριθμός που βρίσκεται κοντά στα νούμερα του 2019.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ