Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Στην Ελλάδα ανησυχούμε υπερβολικά για τα δίκτυα 5G

Τα στοιχεία της Focus Bari είναι ενδεικτικά για το πόσο επιφυλακτικοί είναι οι κάτοικοι της Ελλάδας για τα δίκτυα 5G. Οι Έλληνες εμφανίζουν το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας σε σύνολο 18 χωρών του κόσμου.

Τα δεδομένα που έρχονται στο φως από τη σχετική έρευνα της Focus Bari, δείχνουν ότι μεταξύ των 18 χωρών του κόσμου, οι Έλληνες φαίνεται πως είναι ο λαός με το υψηλότερο ποσοστό επιφυλακτικότητας απέναντι στο 5G, καθώς το 53% του κοινού εκφράζει ανησυχία προς το 5G σε σχέση με την ασφάλεια, ιδιωτικότητα και την υγεία.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχο ποσοστό επιφυλακτικότητας καταγράφεται στην Ινδία, ενώ ακολουθούν τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, η Κίνα, το Μεξικό. Από την άλλη μεριά στις χώρες με τον χαμηλότερο βαθμό ανησυχίας και επιφύλαξης προς την νέα τεχνολογία συγκαταλέγονται η Δανία και η Αγγλία.

Ευτυχώς, παρά τις ανησυχίες, το κοινό αναγνωρίζει τις ωφέλειες των δικτύων 5G, με την Focus Bari να συστήνει στις εταιρείες τηλεπικοινωνιών, να προχωρήσουν σε κατάλληλη ενημέρωση και εκπαίδευση του κοινού, προκειμένου να δεχθεί ομαλότερα τη νέα τεχνολογία και τις ωφέλειές της.

Δελτίο Τύπου

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ