Στο Γκίνες η Πόλη του Μεξικού για το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ παγκοσμίως

Στο βιβλίο των Ρεκόρ Γκίνες μπήκε η Πόλη του Μεξικού, καθώς διαθέτει το μεγαλύτερο δίκτυο σύνδεσης στο ίντερνετ στον κόσμο.

Η Πόλη του Μεξικού είναι η πρωτεύουσα μιας χώρας 128 εκατομμυρίων κατοίκων, η οποία διαθέτει πολλά δημόσια και δωρεάν σημεία πρόσβασης σε wifi.

Το πιστοποιητικό από τους ιθύνοντες του βιβλίου Γκίνες δόθηκε στην δήμαρχο της πρωτεύουσας του Μεξικού, Κλαούντια Σάινμπαουμ (η οποία πιθανότατα να γίνει η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της χώρας το 2024).

Η Πόλη του Μεξικού έχει 9,2 εκατομμύρια κατοίκους και 21.500 σημεία πρόσβασης σε wifi (hotspots) που είναι δημόσια και δωρεάν, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Γκίνες για την Λατινική Αμερική Κάρλος Τάπια.

Από την πλευρά της, η Σάινμπαουμ σημείωσε πως η διάκριση αυτή επιβραβεύει την πολιτική «δικαίωμα στο ίντερνετ για όλους», καθώς υπάρχουν πολλές φτωχές οικογένειες που δεν έχουν σύνδεση στο σπίτι.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ