Τα προβλήματα στο Facebook οδηγούν τον κόσμο στο Telegram

Τα προβλήματα στο Facebook οδηγούν τον κόσμο στο Telegram

Κατά 70 εκατομμύρια χρήστες ανέβηκε η συνδρομητική βάση του Telegram λόγω του πρόσφατου black out στο Facebook. To ίδιο έγινε και με την υπηρεσία ανταλλαγής κρυπτογραφημένων μηνυμάτων του Signal.

H πολύωρη διακοπή στις υπηρεσίες των Facebook, Facebook Messenger, Instagram και WhatsApp, όπως ήταν φυσικό, οδήγησε εκατομμύρια χρήστες σε άλλες υπηρεσίες, κυρίως εκείνες που μπορούσαν να προσφέρουν σταθερή λειτουργία ανταλλαγής μηνυμάτων, όπως είναι το Telegram. Σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η ίδια η υπηρεσία του Telegram, αύξησε κατά 70 εκατομμύρια χρήστες το κοινό της, μέσα σε λίγες μόνο ημέρες.

Αυτό το γεγονός αποδεικνύει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο ότι ακόμα και μία στιγμιαία μεταβολή στη ροή των υπηρεσιών μίας γιγάντιας δομής, όπως είναι εκείνη του Facebook, μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές αντιδράσεις συχνά προς το καλύτερο για ανταγωνιστικές υπηρεσίες, όπως είναι εκείνη του Telegram. Τόσο το Signal όσο και το Telegram είναι υπηρεσίες που θεωρούνται ότι δίνουν μεγαλύτερη έμφαση στο κομμάτι της κρυπτογράφησης και της ασφάλειας των συνομιλιών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ