Το 6G έρχεται από την Κίνα, 100 φορές πιο γρήγορο από το 5G

Το 6G έρχεται από την Κίνα, 100 φορές πιο γρήγορο από το 5G

H Κίνα χρίζει τον εαυτό της ως τον κυρίαρχο του 6G από τώρα, μιλώντας για ταχύτητες που ζαλίζουν ακόμα και τον… Flash! Στην Ασία, όμως, δεν αστειεύονται και είναι ήδη μπροστά στην εφαρμογή τεχνολογιών που φτάνουν στην 6η Γενιά.

Η Εθνική Διεύθυνση Πνευματικής Ιδιοκτησίας της Κίνας (CNIPA – China National Intellectual Property Administration) δηλώνει ότι η Κίνα βρίσκεται στην κορυφή του 6G, λόγω του ότι η χώρα έχει το μεγαλύτερο μέρος των πατεντών και άλλων προϊόντων που υπόκεινται σε καθεστώς πνευματικής ιδιοκτησίας και σχετίζονται με τα δίκτυα 6ης Γενιάς. Αξίζει να σημειωθεί ότι από τις 38.000 πατέντες που σχετίζονται με το 6G σε παγκόσμιο επίπεδο, το 35% ανήκει στην Κίνα. Οι ΗΠΑ κατέχουν το 18%.

Στον τομέα της Τεχνητής Νοημοσύνης και τις πατέντες που σχετίζονται με αυτή και το 6G, η πρωτοκαθεδρία των Κινέζων είναι δεδομένη με την κατοχή του 75% των πατεντών στον τομέα, ενώ το 40% των ευρεσιτεχνιών που σχετίζονται με την τεχνολογία terahertz ανήκει και πάλι στην Κίνα. Εταιρείες όπως οι NEC, Daewoo Communications και Mitsubishi θεωρούνται πρωτοπόρες στο 6G.

Ένα στοιχείο που είναι καλό να γνωρίζουμε είναι ότι το 6G υπόσχεται ταχύτητες 100 φορές μεγαλύτερες από εκείνες του 5G. Δεν πρόκειται να το δούμε να έρχεται αύριο (εμείς ακόμα στην Ελλάδα δεν έχουμε βάλει το 5G στο λεξιλόγιο της καθημερινότητάς μας…), αλλά ο συνδεδεμένος κόσμος οδεύει σταθερά προς τα εκεί.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ