Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το Weeder της Carbon Robotics είναι ένα αυτόνομο ρομπότ που αναλαμβάνει να αφαιρέσει τα αγριόχορτα από ένα χωράφι. Το ρομπότ αυτό μπορεί να κάνει πολύ πιο εύκολη τη ζωή ενός παραγωγού, αυτοματοποιώντας χρονοβόρες διαδικασίες.

Η αυτόματη αφαίρεση των αγριόχορτων δεν είναι απλή υπόθεση, ειδικά για τις περιπτώσεις των πολύ μεγάλων καλλιεργειών, όπου απαιτείται μεγάλη επένδυση σε εργατικά χέρια και χρόνο προκειμένου να προετοιμαστεί το χωράφι για τη νέα καλλιέργεια.

Το Weeder Robot βγάζει μόνο του τα αγριόχορτα

Το ρομπότ της Carbon Robotics, ζυγίζει 4.5 τόνους και εκτός από τα ειδικά lasers που αναλαμβάνουν το κόψιμο των χόρτων (ή μήπως θα ήταν πιο σωστό να πούμε το… κάψιμο;), είναι εφοδιασμένο με ειδικά σύστημα οπτικής αναγνώρισης εδάφους και GPS, προκειμένου να μπορεί να κινείται αυτόνομα. Έχει πάνω του έναν εξελιγμένο υπολογιστή και αρκετές κάμερες υψηλής ανάλυσης που του επιτρέπουν να κινείται με ακρίβεια στο χωράφι.

Με τα ειδικά lasers με τα οποία είναι εφοδιασμένο μπορεί να αφαιρεί έως και 100.000 αγριόχορτα μέσα σε μία ώρα, καλύπτοντας μία μεγάλη έκταση κάθε μέρα σε ρυθμούς πολύ πιο αποδοτικούς από ό,τι μια ομάδα εργατών.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ