Φέρνει εξελίξεις η παρακολούθηση των Ολλανδών από την Huawei;

Φέρνει εξελίξεις η υπόθεση της παρακολούθησης των Ολλανδών από την Huawei;

Η αποκάλυψη της ικανότητας της Huawei να παρακολουθεί Ολλανδούς πολίτες μέσω της εταιρείας κινητής τηλεφωνίας KPN εκτιμάται ότι θα σημάνει εξελίξεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι μπορεί να προκύψει ακόμα και κάποια ευρωπαϊκή Οδηγία.

Αυτό που αποκαλύφθηκε είναι ότι υπάλληλοι της Huawei στην Ολλανδία και την Κίνα μπορούσαν να παρακολουθήσουν ευαίσθητα δεδομένα εκατομμυρίων Ολλανδών πολιτών, όπως τα αρχεία κλήσεων. Το κακό είναι ότι η KPN δεν ήταν σε θέση να ξεκαθαρίσει το πόσο συχνά συνέβαινε αυτό, καθώς δεν είχε στη διάθεσή της όλα τα δεδομένα.

Μία μεγάλη συζήτηση έχει ξεκινήσει στην Ευρώπη για την κατάσταση στον κόσμο των τηλεπικοινωνιών, γύρω από τις εμπορικές πιέσεις που δημιουργεί ο ανταγωνισμός και τις συνεργασίες των μεγάλων παικτών της ευρωπαϊκής αγοράς, όπως αυτή της Huawei με την KPN. Ένα άλλο ζήτημα που αποτελεί πεδίο προβληματισμού είναι ο βαθμός στον οποίο γίνεται outsourcing από τις μεγάλες εταιρείες, πρακτική που μπορεί να ενέχει και κινδύνους για τα προσωπικά δεδομένα.

Ο βαθμός στον οποίο έχουν πρόσβαση σε κρίσιμα στοιχεία τρίτοι προμηθευτές είναι ένα ζήτημα ακόμα, στοιχείο που εκτιμάται ότι θα είναι και ο καθοριστικός παράγοντας που θα φέρει την ανάγκη σχετικής ρύθμισης από τα ευρωπαϊκά όργανα, σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Οδηγίας στο άμεσο μέλλον.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ