Apple Pay: Η E.E

Apple Pay: Η E.E. ετοιμάζει πρόστιμο για αθέμιτες πρακτικές

Το Apple Pay κατηγορείται από την Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης για αθέμιτες πρακτικές σχετικά με την τεχνολογία NFC. Η εστίαση γίνεται στο θέμα του περιορισμού της λειτουργίας της τεχνολογίας NFC του iPhone αποκλειστικά με το Apple Pay.

H Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η επιλογή της Apple να κάνει την τεχνολογία NFC του iPhone να λειτουργεί αποκλειστικά και μόνο με το Apple Pay συνιστά πρακτική αθέμιτου ανταγωνισμού, αφού με αυτόν τον τρόπο η υπηρεσία του Apple Pay έχει συγκριτικό πλεονέκτημα έναντι των ανταγωνιστών του. Η Ευρώπη θεωρεί ότι η Apple θα έπρεπε να δίνει αντίστοιχες δυνατότητες και σε άλλες αντίστοιχες εφαρμογές πληρωμών που θα πρέπει να έχουν τη δυνατότητα να συνεργάζονται με το iPhone.

Ήδη οι ευρωπαϊκές αρχές φέρονται να ετοιμάζουν τα σχετικά έγγραφα, με την επίσημο κατηγορητήριο προς την Apple να αναμένεται να σταλεί εντός του ερχόμενου έτους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση ξεκίνησε την επίσημη έρευνα στην Apple από τον Ιούνιο του 2020, αφότου είχαν εκφραστεί παράπονα από τους ανταγωνιστές της Apple ήδη από το 2019.

Ακολουθήστε το Techblog.gr στο Google News για να μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις τεχνολογίας. Αν χρησιμοποιείτε RSS προσθέστε το Techblog στη λίστα σας https://techblog.gr/feed.

Πηγή

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ