Ελλειπής η ακτοπλοϊκή σύνδεση για τα νησιά των Βορείων Σποράδων

0
15
Xristos Mpokoros

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, επισημαίνοντας την έλλειψη ακτοπλοϊκής σύνδεσης για τα νησιά των Βορείων Σποράδων την ημέρα του Σαββάτου.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: “Μεγάλη αναστάτωση έχει προκαλέσει στους κατοίκους των νησιών των Βορείων Σποράδων η έλλειψη ακτοπλοϊκών δρομολογίων το Σάββατο. Σύμφωνα με το πρόγραμμα των ακτοπλοϊκών δρομολογίων που ανακοινώθηκε πρόσφατα, η γραμμή Βόλου – Βορείων Σποράδων παραμένει ανεκμετάλλευτη για την ημέρα του Σαββάτου, γεγονός που παρεμποδίζει τις μετακινήσεις των κατοίκων και των επισκεπτών που επιθυμούν να ταξιδέψουν από και προς τα νησιά το σαββατοκύριακο. Χαρακτηριστικά αναφέρεται πως η απουσία εκτελούμενου δρομολογίου για το Σάββατο, 4 Νοεμβρίου 2017, προκάλεσε την αναβολή προγραμματισμένης εκδήλωσης στη Σκόπελο, καθώς η προσέγγιση των προσκεκλημένων ήταν αδύνατη.

Είναι ανεπίτρεπτο τα νησιά των Βορείων Σποράδων να απομονώνονται συγκοινωνιακά κατά τη χειμερινή περίοδο. Είναι εύλογο, με την έναρξη της τουριστικής περιόδου τα δρομολόγια να αυξάνονται, προκειμένου να καλυφθούν οι ροές των επισκεπτών που μετακινούνται από και προς τα νησιά. Όμως εξίσου αναγκαίο είναι να υπάρχουν δρομολόγια όλες τις ημέρες της εβδομάδας και κατά τη χειμερινή περίοδο, τα οποία θα επιτρέπουν στους κατοίκους και στους επισκέπτες την προσέγγιση των νησιών, ειδικότερα μάλιστα όταν πρόκειται για περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης. Είναι λυπηρό να οδηγούνται σε σταδιακή απομόνωση οι κάτοικοι των νησιών των Βορείων Σποράδων.

Κατόπιν τούτων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)        Πώς προτίθεται να αντιμετωπίσει τη συγκοινωνιακή απομόνωση των κατοίκων των νησιών των Βορείων Σποράδων και την έλλειψη δρομολογίου για την ημέρα του Σαββάτου;” καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ