ΕΛΜΕ: Να διπλασιαστούν τα μόρια υπηρεσίας στη Σκιάθο

0
17
Skiathos

Την ένταξη της Σκιάθου στις δυσπρόσιτες περιοχές ζήτησε για άλλη μια φορά η ΕΛΜΕ Μαγνησίας στο πλαίσιο παράστασης διαμαρτυρίας στην Περιφερειακή Διευθύντρια Θεσσαλίας στη Λάρισα. Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση “η ΕΛΜΕ επανέφερε το ζήτημα που κατ΄επανάληψη έχει θέσει σχετικά με την ένταξη της νήσου Σκιάθου στις δυσπρόσιτες περιοχές, όπου ως γνωστόν προβλέπεται ο διπλασιασμός των μορίων προϋπηρεσίας των αναπληρωτών.

Με τον τρόπο αυτό θα αντιμετωπιστεί επιτέλους το φαινόμενο που μέχρι τώρα παρατηρείται να μην επιλέγουν το νησί της Σκιάθου ή ακόμη και πολλές φορές να μην αποδέχονται τον διορισμό οι συνάδελφοι αναπληρωτές, μιας και δεν ισχύει ο διπλασιασμός των μορίων, εν αντιθέσει με την Πρωτοβάθμια όπου ισχύει!!!
Στο υπόμνημα της ΕΛΜΕ επίσης τέθηκε επί τάπητος το αίτημα διαχωρισμού της Μαγνησίας σε δύο περιοχές απόσπασης. Ζητήθηκαν:

Οι περιοχές απόσπασης να ταυτίζονται με τις περιοχές μετάθεσης. Τουλάχιστον αυτό να ισχύει στα ΠΥΣΔΕ που περιλαμβάνουν χερσαία και νησιωτική περιοχή, όπως είναι η Μαγνησία.
Κίνητρα για υπηρεσία στα νησιά των Β. Σποράδων (στέγη-ενοίκια, έκπτωση 50% στα εισιτήρια των πλοίων και με παρέμβαση της Πολιτείας)
Η Περιφερειακή Διευθύντρια τοποθετήθηκε θετικά και διαβεβαίωσε οτι και τα δύο αιτήματα τα έχει ήδη προωθήσει στο Υπουργείο Παιδείας.

Το Καρτάλειο Διδακτήριο

Σχετικά με το ζήτημα του κτιριακού στο Καρτάλειο Διδακτήριο, πάγια θέση της ΕΛΜΕ εδώ και χρόνια είναι η ανέγερση νέου σχολικού κτιρίου στη συγκεκριμένη περιοχή για την αποσυμφόρηση των τριών σχολείων.
Η ΕΛΜΕ ζητάει από όλους τους φορείς και την Πολιτεία την άμεση εξεύρεση λύσης με τον πιο ουσιαστικό και αποτελεσματικό τρόπο, ώστε το νέο σχολείο να καλύπτει πλήρως τις εκπαιδευτικές ανάγκες.

Οι όποιες εξελίξεις υπάρχουν σχετικά με το θέμα, όπως αυτές που προέκυψαν από την πρόσφατη συνάντηση του Διευθυντή ΔΕ και των διευθυντών σχολείων με το υποδιοικητή του ΕΦΚΑ και είναι σε θετική κατεύθυνση, πρέπει να πάρουν σάρκα και οστά και να δρομολογηθούν από τους αρμόδιους φορείς και την Πολιτεία, ώστε να υπάρξει άμεσα οριστική λύση αυτού του χρόνιου προβλήματος”

 

ert

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ