Συνεχίζοντας τις ενημερωτικές συναντήσεις ο νεοεκλεγείς Δήμαρχος Σταμάτης Περίσσης, έχοντας ως στόχο του ένα νησί με βιώσιμη ανάπτυξη, πράσινο και πρωτοπόρο, προχώρησε στις παρακάτω δράσεις

  1. Συναντήθηκε με τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Σκοπέλου και της ΔΕΥΑ, προκειμένου να ενημερωθεί για τα έργα που έχουν ενταχθεί στο ειδικό πρόγραμμα «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ», ποια έργα βρίσκονται σε φάση ωρίμανσης και τις απαιτούμενες ενέργειες που χρειάζονται να γίνουν προκειμένου να δημοπρατηθούν.

Διαπιστώθηκε ότι με την συνεργασία των Τεχνικών Υπηρεσιών βρίσκονται σε πολύ καλή φάση:

  • Η Συντήρηση – Επισκευή των επτά Παιδικών Χαρών του Δήμου Σκοπέλου
  • Η Επισκευή της Σκεπής του Γυμνασίου – Λυκείου Γλώσσας  και
  • Η Ανακατασκευή του Κλειστού Γυμναστηρίου Σκοπέλου.

Επισήμανε ότι είναι απαραίτητη η συνεργασία του Δήμου Βόλου ή της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών με την διάθεση Πολιτικών Μηχανικών, προκειμένου να συγκροτηθούν οι επιτροπές Δημοπράτησης αυτών των έργων. Για τον λόγο αυτό έχει προγραμματιστεί συνάντηση την ερχόμενη Πέμπτη με τον Δήμο Βόλου, καθώς και με την Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών, ώστε να συζητηθούν από κοντά αυτά τα θέματα.

  1. Την Τρίτη 11 Ιουνίου έγινε συνάντηση με τον κ. Αποστόλη Παναγιώτου, καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, ο οποίος έδωσε στον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Σταμάτη Περίσση, μια μελέτη σκοπιμότητας για εγκατάσταση φωτοβολταϊκού στο Δημοτικό – Γυμνάσιο και Λύκειο Γλώσσας.

Η μελέτη που έγινε από τον καθηγητή κ. Παναγιώτου με βάση τις ανάγκες των σχολείων, είναι για φωτοβολταικά περίπου 15 kw.

Ο καθηγητής κ. Παναγιώτου είπε ότι θα φροντίσει να γίνει η μελέτη του στεγάστρου κάτω από το οποίο θα εγκατασταθούν τα φωτοβολταικά, στην συνέχεια αυτή η μελέτη θα έρθει στην Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου για έγκριση, ώστε να προχωρήσει η κατασκευή του.

Επίσης υποσχέθηκε ότι θα προσπαθήσει να βρει χορηγούς που θα συμβάλλουν οικονομικά στην εγκατάσταση των φωτοβολταϊκών και της Αντλίας Θερμότητας, έτσι ώστε να πραγματοποιηθεί το πρόγραμμα Πράσινης Ενέργειας στα Σχολεία της Γλώσσας.

Με αυτόν τον τρόπο θα γίνεται μεγάλη εξοικονόμηση ενέργειας, από την στιγμή που τα σχολεία δεν θα χρησιμοποιούν ρεύμα, πετρέλαιο κλπ

  1. Στα πλαίσια των Ολοκληρωμένων Χωρικών Επενδύσεων (ΟΧΕ) έγιναν τρεις συναντήσεις:
  • Την Τρίτη 11 Ιουνίου συναντήθηκε με την κ. Δάφνη Χλιβερού έγινε συζήτηση για το πρόγραμμα Ο.Χ.Εκαι για τα Έργα – Δράσεις – Προμήθειες που μπορεί να προτείνει ο Δήμος στον τομέα της Καθαριότητας και της Προστασίας του Πρασίνου.
  • Έγινε συνάντηση με την κ. Heather Parsons και τον κ. Μανώλη Παλαιολόγο, οι οποίοι μίλησαν για την δουλειά που κάνουν με τα μονοπάτια και είπαν ότι εργάζονται 5 ημέρες την εβδομάδα από 5 ώρες την ημέρα, ώστε να καταφέρουν να τα καθαρίσουν και να τα διατηρήσουν ανοιχτά.

Ζήτησαν την βοήθεια του Δήμου σε όλους τους τομείς και ειδικά στην εύρεση προγραμμάτων και χρημάτων, συζήτησαν για τα έργα που προτείνει ο Δήμος, καθώς και τις δράσεις που μπορούν να γίνουν μέσα από το Ο.Χ.Ε.

Τέλος, συζητήθηκε η δυνατότητα που έχει ο Δήμος Σκοπέλου, να πάρει Ευρωπαϊκή Πιστοποίηση για μονοπάτια τα οποία είναι πάνω από 100 χλμ. ,κάτι που σημαίνει αυτόματα την παγκόσμια προβολή του νησιού μας.

  • Ακολούθησε συνάντηση με την Επιτροπή Τουρισμού. Συζητήθηκαν οι προτάσεις που υπάρχουν στο Ο.Χ.Ε. , προτάθηκε ο Δήμος να έχει στην διάθεση του όλα τα email των επιχειρήσεων έτσι ώστε να γίνεται γρήγορη και άμεση ενημέρωση πάνω σε θέματα που τους αφορούν.

Τέλος, έγινε αναφορά στην ανάγκη εύρεσης ενός χώρου για την μόνιμη εγκατάσταση της Τουριστικής Επιτροπής, καθώς και για να βρεθεί τρόπος γραμματειακής υποστήριξης.