ΕΟΤ: Δράσεις για τουριστική προβολή στην αμερικανική αγορά

0
15
Eot

Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού έλαβε αποφάσεις για την τουριστική προβολή της χώρας στην αμερικανική αγορά.

Στο πλαίσιο αυτό ο ΕΟΤ αποφάσισε την οικονομική συμμετοχή του στον Σύνδεσμο των εν Ελλάδι Τουριστικών και Ταξιδιωτικών Γραφείων για τη διοργάνωση του Συνεδρίου ASTA DESTINATION EXPO 2018 μέχρι του ποσού των 198.400 ευρώ, λαμβάνοντας υπόψη τον αρχικό υποβληθέντα προϋπολογισμό 1.554.000 ευρώ σύμφωνα με τον οποίο την Αμερικανική πλευρά βαρύνει το ποσό των 765.400 ευρώ και την Ελληνική πλευρά το ποσό των 788.600  ευρώ καθώς και την παροχή κάθε διοικητικής διευκόλυνσης στο πλαίσιο της άρτιας διοργάνωσης του Συνεδρίου.

Η ASTA με έτος ιδρύσεως το 1931 είναι η μεγαλύτερη ένωση σε παγκόσμια κλίμακα που ασχολείται με την τουριστική βιομηχανία, όπου μέλη της είναι ταξιδιωτικοί πράκτορες, ταξιδιωτικά γραφεία και εταιρείες που σχετίζονται άμεσα με το τουριστικό προϊόν (εκδρομές, κρουαζιέρες, ξενοδοχεία, ενοικιάσεις αυτοκινήτων κ.λ.π.) .

Η διεξαγωγή του Ετήσιου Συνεδρίου των Αμερικανών Τουριστικών Γραφείων στην Ελλάδα, μόνο θετικά μπορεί να συμβάλλει στην περαιτέρω προβολή και προώθηση της χώρας μας κυρίως ως προορισμού δωδεκάμηνου τουρισμού, τα δε πολλαπλασιαστικά επικοινωνιακά και οικονομικά οφέλη για την χώρα μας άμεσα και μακροπρόθεσμα είναι ανυπολόγιστα.

Πέραν της δημοσιότητας που θα λάβει η διοργάνωση και η Ελλάδα στα ΜΜΕ της Αμερικής, αλλά και στη διεθνή αμερικανική κοινότητα, η συμμετοχή πλέον των 500 travel agents, tour operators, decision makers και δημοσιογράφων, είναι ένα σημαντικό γεγονός καθώς  θα γνωρίσουν από κοντά τις υψηλού επιπέδου υπηρεσίες που προσφέρει η χώρα μας, έτσι ώστε να τις προτείνουν και στους πελάτες τους, τόσο στους τουρίστες που αναζητούν ένα προορισμό διακοπών αλλά και στους επαγγελματίες που αναζητούν τόπο διεξαγωγής συνεδρίων και incentives.  Επιπροσθέτως η εν λόγω διοργάνωση συνιστά μοναδική ευκαιρία ανάδειξης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Ελλάδας και ειδικότερα της περιοχής της Αττικής.

Εξάλλου, η  Προϊσταμένη του Γραφείου Ε.Ο.Τ. Η.Π.Α., κα Καματερού Γρηγορίας θα μεταβεί στις 3 και 4 Μαρτίου στην  Ουάσιγκτον προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Οργανισμό στην εκδήλωση που διοργανώνει η Ελληνοαμερικανική Ένωση American Hellenic Institute Inc. με στόχο την προώθηση του ελληνισμού στις Η.Π.Α. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν και θα βραβευθούν διακεκριμένοι Ελληνοαμερικανοί και Φιλέλληνες για την προσφορά τους στον ελληνισμό.

Επίσης, η κα. Καματερού θα μεταβεί από τις 5 έως τις 8 Μαρτίου στη Φλόριντα προκειμένου να εκπροσωπήσει τον Οργανισμό στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση Seatrade Cruise Global στην οποία ο ΕΟΤ συμμετέχει με δικό του περίπτερο και βασικό συνεκθέτη την Ένωση Λιμένων Ελλάδος.

tornosnews

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ