Το πάγιο αίτημα των επαγγελματιών αλιέων της Αλοννήσου για την επαναχάραξη του αιγιαλού στο αλιευτικό καταφύγιο Βότση επισημαίνει με ερώτηση, που κατέθεσε προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος, Υποδομών και Οικονομικών, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος. Ο βουλευτής Μαγνησίας με την ερώτησή του τονίζει την ανάγκη δημιουργίας νέων θέσεων ελλιμενισμού, λόγω ανεπάρκειας των υφιστάμενων υποδομών.

Συγκεκριμένα, αναφέρει ότι περισσότεροι από σαράντα (40) ιδιοκτήτες αλιευτικών σκαφών αδυνατούν να τα ελλιμένισουν στο καταφύγιο Βότση, λόγω περιορισμένου αριθμού θέσεων. Ως εκ τούτου, αναγκάζονται να δένουν σε άλλα λιμάνια όπως στο Πατηρήρι, τον Γέρακα, τη Στενή Βάλα και αλλού, με το φόβο και την αγωνία ότι δεν θα δημιουργηθεί κάποιο πρόβλημα, κάθε φορά που ισχυρά καιρικά φαινόμενα πλήττουν την περιοχή.

Τέλος, ο βουλευτή Μαγνησίας ζητά την επίσπευση της διαδικασίας επαναχάραξης του αιγιαλού στο συγκεκριμένο καταφύγιο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι αυξημένες ανάγκες των επαγγελματιών αλιέων της περιοχής.

taxydromos