Αλ. Μεϊκόπουλος: Παράταση υποβολής των αιτήσεων στο Κτηματολόγιο…

0
20
Meikopoulos Alex 2

Παράταση υποβολής των αιτήσεων στο Κτηματολόγιο ζητάει ο Αλ. Μεϊκόπουλος

Να παραταθεί η υποβολή των αιτήσεων Κτηματολογίου ζήτησε με κοινοβουλευτική παρέμβασή του προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας ο Βουλευτής Μαγνησίας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Προοδευτική Συμμαχία Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, και συγκεκριμένα για τις αιτήσεις Διόρθωσης/Ένστασης για κατοίκους εξωτερικού, αλλά για τις αιτήσεις Διόρθωσης/Ένστασης για τους κατοίκους του εσωτερικού που έληξε στις 10.09.2021. 

Διαβιβάζοντας σχετική Επιστολή του Περιφερειακού Τμήματος Μαγνησίας του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδος, ο Βολιώτης Βουλευτής υπογράμμισε σοβαρά ζητήματα που έχουν ανακύψει και καθιστούν αναγκαία την παράταση την υποβολής.

Όπως αναφέρεται στην Αναφορά, στους πρώην καποδιστριακούς ΟΤΑ, Αγίου Βλασίου, Αγίου Λαυρεντίου, Αγριάς, Άλλης Μεριάς, Άνω Λεχωνίων, Διμηνίου, Δράκειας, Ιωλκού (πρώην κοινότητες Αγ. Ονουφρίου, Ανακασιάς και Άνω Βόλου), Κάτω Λεχωνίων, Κατωχωρίου, Μακρινίτσης, Νέας Ιωνίας, Πορταριάς και Σταγιατών δεν έγινε προανάρτηση ορίων του Κτηματολογίου, όπως έγινε αντίστοιχα σε άλλες περιοχές της Μαγνησίας.

Σύμφωνα με την Επιστολή του ΤΕ.Ε. Μαγνησίας, οικόπεδα/γεωτεμάχια που μετρήθηκαν επί τόπου και με πλήρη αποτύπωση σταθερών στοιχείων (πεζούλες, περιφράξεις, κλπ) και συντάχθηκε τοπογραφικό διάγραμμα τηρώντας όλες τις προδιαγραφές και τα οποία είχαν κατατεθεί ηλεκτρονικά ή δόθηκαν στο Κτηματολόγιο από τους ιδιοκτήτες δε λήφθηκαν υπόψη σχεδόν στο σύνολό τους οι συντεταγμένες τους, με αποτέλεσμα άλλες ιδιοκτησίες να μεγαλώνουν ή να μικραίνουν ή να μετακινούνται σε βάρος άλλων, είτε είναι δημόσιες είτε ιδιωτικές εκτάσεις.

Επιπλέον, υπήρξαν πολίτες οι οποίοι δεν παρέλαβαν τα έντυπα τα οποία στάλθηκαν μέσω ταχυδρομείου σε εύλογο χρονικό διάστημα, ώστε να προλάβουν να καταθέσουν τις τυχόν ενστάσεις τους.

Όπως ενημέρωσαν ιδιοκτήτες ακινήτων, ορισμένοι είτε τα παρέλαβαν τις τελευταίες ημέρες από την τελευταία  παράταση της ανάρτησης που δόθηκε είτε δεν τα έχουν ακόμα παραλάβει. Κάποιοι ιδιοκτήτες που είχαν δηλώσει τις διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, δεν τους στάλθηκε ταχυδρομικά καμία ειδοποίηση.

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ